ŞEHİTLERİMİZ HAKLARINI HELAL ETSİNLER

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinden ve Sorgun ilçesine bağlı Aşağıcumafakılı köyünden iki şehit daha verdik. Aydıncık şehidimiz Uzman Erbaş Bekir Şimşek ile Aşağıcumafakılılı Astsubay Nusret Atmaca’ya Tanrı’dan rahmet, acılı ailelerine de baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Her zaman söyler dururuz: “Ateş düştüğü yeri yakar.” Evlat acısı yaşamış biri olarak bu sözü en iyi anlayanlardan biriyim. Kuşkusuz hepimizin ciğeri yandı. Ama asıl ciğeri yananlar; şehitlerimizin ana babaları, eş ve çocukları ile yakınları. Bizimki onların yanında devede kulak kalır. Kimse onların yüreğine düşen ateşin acısını, kendi yüreğinde aynı oranda hissedemez.

Vatanın birliği, bütünlüğü ve dirliği için canlarını veren şehitlerimiz için ne desek azdır.

Öyle acımasız bir dünyada yaşıyoruz ki bazen isyan edesim geliyor. Hele zaman zaman gazete ve televizyonlarda yayımlanan magazin görüntüleri var ya, onlara sinir oluyorum. Şu şununla çıktı, şu şununla gezip tozuyor, şu şunu giymiş, şu şunu giymiş… Bir yanda ülkesi için kendini feda edenler, bir yanda gününü gün edip eğlenenler… Dayanamıyorum, gerçekten dayanamıyorum. Bu nasıl eşitlik, bu nasıl adalet?... Şaşkınım, kırgınım, kızgınım, isyanlardayım…

Şimdi devlet büyüklerimiz çıkacak, birkaç güzel söz söyleyecek şehitlerimizin ardından. Sonra?... Ne yazık ki birkaç gün sonra unutup gidecekler. Ama şehit ailelerinin yüreklerindeki acı, hiç ama hiç sönmeyecek. Her doğum ve ölüm gününde, evlenme yıldönümlerinde, her resme bakışta anımsanacak. Hem de kanlı gözyaşlarıyla.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne göz diken kanlı katiller, amaçlarına ulaşıp bu ülkeyi böleceklerini mi sanıyorlar? Böyle düşünüyorlarsa halt ediyorlar. Anadolu’da nice Kınalı Hasanlar var bu vatan için kendini feda edecek. Bir Bekir şimşek, bir Nusret Atmaca ölür; bin Bekir Şimşek, bin Mustafa Atmaca çıkar bu vatanın bağrından.

Haklarını helal etsin tüm şehitlerimiz bize. Tek dileğim bu. Onlara borcumuzu nasıl ödeyeceğiz bilmem ki?... Vatan için, ulus için kendilerini feda ettiler. Bundan ötesi var mı?...

Vatan için şehit olan asker ve polislerimizin ana babalarının yaşamlarına bakınca içim sızlıyor. Çoğu, en ilkel koşullarda yaşamını sürdürüyor. Ev demeye bin şahit isteyen derme çatma konutlarda yaşıyor. Ama şehitlerinin ardından tek bir söz söylüyorlar acılarını yüreklerine gömerek: “Vatan sağ olsun.” Asıl sizler sağ olun, bu vatan için kendini feda edenler sağ olsunlar.

Bugün evimizde huzur içinde uyuyorsak, gözümüz arkada kalmıyorsa bunu şehit vatan evlatlarına borçluyuz. Türkiye’nin her bir yöresinden verdiğimiz şehitler sayesinde ayakta duruyoruz.

Tek isteğim var: Bu vatan hepimizin; yalnızca yoksulların, gariplerin, arkası olmayanların değil. Hakça paylaşalım sorumluluklarımızı. Vatanın savunulması için hepimiz koyalım elimizi taşın altına. Varsılıyla yoksuluyla birlikte ulaşalım şehitlik mertebesine. Şehitlik; yalnızca yoksulun, garibin yazgısı olmasın.

Şair Zeki Çalar’ın şu güzel dizeleriyle şehitlerimize bir kez daha Tanrı’dan rahmet diliyorum:

Bu mezar ne anlatıyor?
Her göreni ağlatıyor.
Bir Fatiha oku da geç,
Burda bir şehit yatıyor.

Kurşun yedi, aktı kanı,
Vatan için verdi canı,
Bu mezarı iyi tanı,
Burda bir şehit yatıyor.

Sarıldı, ağladı eşi,
Ağıt yaktı kız kardeşi,
Bir kahraman, bir er kişi,
Burda bir şehit yatıyor.
…

02.02.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ