Mehmet UZEL

HAYAT SADECE ÜÇ KELİMEDİR

HOŞ GELDİN

Kötü bir yıl geçirdik. Türkiye olarak en çok barış ve huzuru özledik. Her yanımızda adata savaş durumu var. Binlerce insanımız huzuru aramak için yuvasını, şehrini terk ediyor. Bu nedenle 2022 den en çok barış ve huzur diliyoruz.

Bir an evvel gelmesini istiyoruz 2022’nin neden bu kadar istekliyiz? Gönlümüzde ayrı, kalbimizde ayrı sevgi sevinç oluşturuyor.

‘Kardeşlik türküleri’

Duygu ve düşüncelerimize ayrı bir enerji katıyor. Sanki ona uzun zamandır hasretmişiz gibi gel, gel artık diyoruz. Yenilenmenin, tazelenmenin başlangıcı ol, umutsuzluklarımızı umuda karamsarlıklarımızı iyimserliğe dönüştürülmesini arzu ediyoruz. Sanki umut dağıtıcı, sanki o gelirse, her şey güzel olacak, bütün dertler bitecek!

Yolunda gitmeyen ne varsa, yoluna girecek, yanlışlar düzelecek, eğriler doğrulacak, noksanlar tamamlanacak… Kötüler iyileşecek. Sorunlar çözüme kavuşacak. Karanlıklar aydınlanacak huzur ve güven gelecek. Refah artacak. Birlik ve beraberlik içinde kenetleneceğiz. Barış ve kardeşlik türküleri söylenecek. Yarınlara umut dolu bakacağız, iyimser bakacağız.

Daha mutlu, daha neşeli, daha sevinçli olacağız. Dileklerimiz temennilerimiz onun sayesinde gerçekleşecek.

‘Hastalarımıza şifa’

Bunca yaşanan sıkıntılardan, üzüntülerden sonra onun gelmesini nasıl istemeyiz? Kaybolan günler, sönen ocaklar ve umutlar. Başımıza bela olan çaresizlikler, onu daha çok özlememize ve daha çok istememize yol açıyor. Yeter ki gelsin. Yaralarımıza merhem olacak. Dertlerimize dava, hastalarımıza şifa, ilişkilerimize huzur ve mutluluk katacak.

Yaşamımız renklenecek.. İşlerimiz rast gidecek. Bolluk ve bereket içinde kazancımız artacak, işlerimizde başarılı olacağız. Ülkeye refah ve huzur gelecek. Geriye dönüp baktığımızda, koskocaman 365 günde neler oldu? Neler yaşandı? Huzur ve güvenlik, asayiş konularında yaşananlar bize ne kattı? Ya da bizden ne götürdü? O koskocaman 365 günde yaptığımız yapamadığımız, başardığımız, başaramadığımız neler vardı? Geri de ne bıraktık?

‘Bereketli olsun’

Şimdi yep yeni, sıfır kilometre, henüz taptaze, saf tertemiz bir 365 gün daha geldi. Evet evet o geldi. Bizi yenilemek, bizi tazelemek için geldi. Yep yeni başlangıçlar yapmamız için geldi. Giden 365 günden ders çıkartarak, yenisini iyi değerlendirmemiz için geldi. Yapılan hataları bir daha yapmamak için geldi. Yapılan yanlışları telafi edebilmemiz için geldi. İyi şeyler yapmışsak, o iyi şeyleri, daha iyi yapabilmemiz için geldi. Başaramadıklarımızı, başarmamız için bize avans verdi. Yapamadıklarımızı yapabilmemiz için, bize şans verdi. Allah’ın insana bahşettiği en yüce değer olan aklı kullanma fırsatı verdi. Huzuru güveni, asayişi sağlayın, birlik beraberlik içinde olun. Haydi hep beraber ona sahip çıkalım, geçmişte yaptığımız hataları telafi ederek, kendimiz affettirelim. Bize bu kadar imkanı sunan bu yeni 365’ i mahcup etmeyelim. Ona hoş geldin diyelim.

 Yeni yılınız hayırlı uğurlu, kazancı ve bereketi bol olsun.

 

 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ