Mehmet UZEL

HAYAT SADECE ÜÇ KELİMEDİR

HEP KUTLUYDUN,HEP KUTLU KALACAKSIN CUMHURİYET

   Bu gün,Atatürk’ümü ayrı bir özlemle anıyorum..Büyük Asker,büyük devlet adamı ve büyük devrimci..Yaptıklarını,başarılarını ve dolaysıyla büyüklüğünü saymakla,anlatmakla bitirmek mümkün mü Büyük Önderin?Hayatına ilişkin yazılanlar,kısa bir ömre sığdıran Zaferler ve başarılar bir yana, “En büyük eserim dediği Cumhuriyeti anlamakla başlıyor Atatürk sevdası..

Cumhuriyet ve demokrasi yoklukla, yoksullukla, ölümle sınanan bir halkın, küllerinden doğuşunun en büyük simgelerindendir. Önemi, kıymeti büyüktür. Zor günlerden geçerken özellikle bu iki kelimenin önemine bir kez daha vurgu yapmak, unuttuklarımız hatırlamak, bildiklerimizi pekiştirmek, yanlış bildiklerimizi doğruyla değiştirmek şart.

Neden mi?

Çünkü cumhuriyet, halkın egemenliğini kendi elinde bulundurduğu ve bunu, asından seçtiği milletvekili aracıyla kullandığı bir devlet şeklidir özgürlük ve eşitlik, rejimin temelini oluşturur.

Demokrasi ise bu topraklarda yaşayan vatandaşların, devlet politikasını şekillendirme de eşit haklara sahip olması anlamına gelmektedir.

Aklımıza gelebilecek her türlü farklılığı, zıtlığı; çeşitlilik, zenginlik, renklilik, en büyük kültürel miras olarak benimseyen anlayıştır.

Çok uluslu, çok dilli, çok kültürlü devletler için en uygun yönetim şeklidir. Aynı coğrafyayı vatan belleyenlerin, hikâyeleri iç içe geçenlerin, etle tırnak olanların birbirine saygı duyarak geliştirdikleri en hayati süreçtir. Can damarıdır. Atan kalp, çalışan beyindir.

Cumhuriyet rejimi ve demokrasisi, hukukun sağlıklı işleyebilmesi; örgütü topluma dönüşebilmemizin de olmazsa olmazıdır. Çocukların, ağız dolusu kahkahalar atabilmesidir. Büyüklerin şekillendirdiği bir dünyada, daha yüzeysel yaralar alarak yaşayabilmelerinin tek yoludur.

Cumhuriyet rejimi, en büyük halk iradesi, halk birlikteliği, halk dayanışmasıdır. Cumhuriyetimizin 99.üncü kuruluş yıldönümü, daha güçlü bir demokrasiye yol olsun.

Bize bu değerli vatanı armağan edenlerin ruhu şad olsun.

Saygıyla, özlemle, minnetle anıyoruz.

Hep vardı, var olacak

Cumhuriyete, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına sahip çıkmak bu güzel vatanda yaşayan herkesin görevidir. Çünkü hukukun üstünlüğünü esas alan, çok sesli çok kültürlü bir yönetim anlayışı Cumhuriyet, toplum tek oksijen kaynağıdır. Vatan uğruna canını feda edenlere kadar en temel sorumluluğumuzdur.

Kendimiz, çocuklarımız, sevdiğimiz, hayat boyu belki hiç tanışmayacak, karşılaşmayacak olsak dahi varlığına şükrettiğimiz, “iyi ki varlar” dediğimiz o güzel insanlarla huzurlu bir ömrün olmazsa olmaz koşulu da cumhuriyettir. Değeri çok, anlamı ve hissettikleri derindir.

Sana olan saygımı da sevgimi de anlatmaya yetecek kelime yok canım Ata’m , Atatürk devrimlerinin bekçisi milyonlar var bu ülkede. Hep vardı, var olacak.

  Bu gün  Cumhuriyet bayramımız,
  Bu gün;Milletimize Cumhuriyeti sunan,Adam Gibi Adam,Atatürk’ümün en büyük eserim diye tanıttığı Cumhuriyeti ilan ettiği günün 99. yılın dönümü..
  Bu gün,günlerden CUMHURİYET..
  Hep kutluydun,hep kutlu kalacaksın CUMHURİYET...

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ