Mehmet UZEL

HAYAT SADECE ÜÇ KELİMEDİR

BEN SENİN ADINI AŞK KOYDUM

Evet.. Bu başlık sevginin gücü parayla ölçülmez..Sevgi denince;Mağaza vitrinleri yenileniyor,sokaklar ışıldıyor,kampanyalar düzenleniyor…Hediyeler seçiliyor,sürprizler hazırlanıyor,heyecan yükseliyor..14 Şubat,günümüzde milyonlarca insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi.Bunun doğal sonucu olarak ticari boyutuda çok gelişti.14Şubat’ta sevgililere veya eşlere bugünün ruhu ile bütünleşen,karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verilmeye başlandı..Uluslararası  Perakende federasyonu ,geçen yıl Sevgililer Günü harcamalarını 45 Milyar Dolar olarak öngörmüş,bununda yaklaşık beşte birini internet üzerinden yapılacağını ifade etmişti..
Oysa sevgi Türk halkı içim bambaşkadır.Sevgini gücü maddiatla ölçülemez..Kim ne derse desin  ben hala buna inananlardanım.. Türkiye’de iki gencin birbirine sevgisinin  Avrupa’nın ABD’nin üstünde durduğu duyguların üstünde olduğuna inanıyorum..
Türk halkı sevgiyi korumak için arkadaşlık kuran gençlerin bu ilişkisini  koruyarak sevgililer gününü ayakta tutar.Sevgiyi tarif etmek zordur.Sevgi hissedilir.Dışardan ithal edilen Sevgililer günü,Annenler Günü ve Babalar Günü 21.yüzyılda ticari yıla dönüşmüştür..
Halbuki sevgi mefhumu ticaretle ölçülmez..O canlıların yüreğinde hissedilir.Biz bunu bir güne sıkıştırınca bu sevgi değil ticaret olur..Bugün de ticarethane kazanır,sevgi kaybeder..Halbuki bugünün oluşmasıcanlılar iş güdüsünden gelen bir mefhumdur.Ona kimse mani olamaz..
Düşünelim,”Bir kedi yavrusunu almak isterse kedi yüzümüze atlar yavrusunu vermek istemez”işte bu sevgiden ileri gelir..Biz  bir günde anne,baba ve sevgiye sevgimizi göstermek ancak gösterişten ileri gelir.Onu 365 gün hatırlamlıyız..
Sevgi; devamlılık ister kimseyle paylaştırılmaz.
Sevgiyle doğduk,sevgiyle yaşayalım..
Aşk ve Sevgi çok azımızın karşılığını verebileceği bir duygudur,ayrıcalıktır..
Hangi sınırlarda yaşanmış olursa olsunlar sevgi ve aşkı yaşayıp yaşatanların sevgililer gününü kutluyor,her gün sevgililer günü olmasını diliyorum.".Ben senin adını AŞK koydum” ..Yeni çıkacak kitabımın adı….
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ