Mehmet SANAL

SANAL BAKIŞ

Nasıl bir değişim bu

Düştüğü yeri yakan, ocaklar söndüren ateş…
Ülkenin su kaynakları kurumuş gibi şehit kanıyla sulanan toprak…
Şehit mezarları “toprağın tapusudur.” avuntusu ile Vatan toprağına tohum niyetine ekilen genç bedenler…

Yıllar süren terör belasının; onca ‘açılım’ vaadine karşılık canlar saçıp savuran ölüm makinesine dönüşmüş olması.
Olayın kahredici tarafı;

Gazeteci kisvesine bürünmüş, iktidarın gönüllü koruma görevlileri tarafından; PKK’nın Türk ordusu içinde olduğu iddia edilen kimi çetelerle işbirliği halinde olduğu iddiasıdır.
Ve bu işbirliği neticesinde genç evlatlarımız şehit edilmektedir.

İmanı, insafı, vicdanı olan bir insan, nasıl böyle bir bühtan da bulunabilir?
Çok değil; on yıl öncesinin, saygılı, efendi, karıncayı incitmekten çekinen insanları nasıl bir değişime uğradılar ki;

Duruşları arsız,
İftiraları vicdansız,
Bühtanları zulüm olan
Haccac askerleri haline geldiler?

Hayatının baharında vatanın birliği için toprağa verilen şehitlerin acısını yüreğinde hissetmeyen insana insan denirmiş?

Şehit acısı kadar yüreğimi yakan, içimi ürperten; bu ülkenin ‘Altın nesli’ olabilecek bir kuşağın iktidar ve onun gücünü ele geçirince, KİBR’in dayanılmaz cazibesine katılarak, nasıl vahşice saldırganlaşabileceğini üzülerek ve yüreğim burkularak görmüş olmaktır.

Şehitlerin ve şehitlerimiz üzerinden; bu milletin ordusuna yapılan hayasızca ithamın acısı yetmiyormuş gibi;‘Doğunun cenneti’ diye bildiğimiz Van ilimizi sarsan deprem felaketinin acısı üst üste geldi.
Siyasi partilerin, bu ortak acı karşısındaki tavır ve davranışları övgüye değer. İktidar partisinin sözcüleri de bu hakkı teslim ettiler.

Depremin 2. veya 3. günü AKP’nin il Başkanları toplantısı çok mu önemliydi? Ertelenemez miydi?
Bir siyasi parti toplantısını deprem afetinin önüne geçiren önemli konusu neydi acaba?
Yoksa; o acılı günde bile, muhalefete veryansın zemini hazırlama gayreti mi?

Diyelim ki; programı günler, belki aylar öncesinden yapılmış bir toplantı idi erteleyemediniz.
Suudi Kralı’na taziye ziyaretine koşmak, onun acısına ortak olmak, Van depreminin acısından daha mı önemliydi?

Kaldı ki; Ülkesi, Allah’tan gelen deprem felaketine maruz kalmış bir devlet adamını ve onun ülkesi ile ilgili acısını, Suudi Kral, inancı gereği daha kolay anlayabilir.

Yıkılan, viran olan haneler, ölüp giden canlar ve binlerce yaralı ve mağdur insanlara rağmen Parti toplantısı yapıldı, Suudi taziyesine de gidildi.

Tesadüf bu ya, depremden tam bir hafta sonra 29 EKİM.
Yani CUMHURİYET BAYRAMI.

89 Yıl önce programlanan ve her yıl 29 Ekim de kutlanması hükme bağlanan CUMHURİYET BAYRAMI.
Deprem gerekçe gösterilerek CUMHURİYET BAYRAMI etkinlikleri kısmen iptal edilmiştir.
Yeni Anayasa ile CUMHURİYET’i de yeniden tarif etme teklifi ile karşılaşırsak şaşırmamaya gayret edeceğim.

Meğer ne kadar safmışım. Yıllarca CUMHURİYET’e ve onu kuranlara düşmanlığı, samimi İslami duyarlılık olarak algılamışım.

Meğer; Demokrasi örtüsü; altında ne hezeyanlar saklıyormuş.
Şehitler A’raf dan izliyordur bizi mutlak.

Encamımızı hayr eylesin Cenab-ı Hak.

CUMHURİYET’iniz olmadı, KURBANINIZ bayram gibi bayram olsun.


OKUR YORUMLARI
Mehmet Beyaz
29.12.2011 15:04:00

Sevgili Mehmet kardeşim.çok güzel konulara temas ediyosun.Başarılarının devamını dilerim..Arkadaşlara selamlar. Mehmet BEYAZ

FETTAH TEMÜR
21.12.2011 09:26:00

Yorumunuz
MUHTEREM BAŞKANIM GÜZEL İNSAN;
KALBİNİZE, YÜREĞİNİZE, GÖZLERİNİZE ELLERİNİZE SAĞLIK, BÜKÜLMEYEN EĞİLMEYEN KALEMŞÖRLÜĞÜNEZE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDER, SAYGILAR SUNARIM AMA BU YAZMIŞ OLDUKLARINIZA ANLAYACAKLAR FANATİKLEŞMİŞ ANLAMAZLAR HEP AT GÖZLÜKLE BAKMAYA ALIŞTIKLARI İÇİN, HEP UCUZUN PEŞİNDELER GERÇEKĞİN DEĞİL DÜN SİMSİYAH GÖRDÜKLERİNİ BU GÜN AK/BEYAZ GÖRMEKTELER DÜN KARŞI ÇIKTIKLARI BÜTÜN İLKELERİ BU GÜN SAVUNMAKTAN KENDİLERİNİ ALAMAMAKTALAR... ÇÜNKÜ BUNLARIN DERDİ BAŞKA ŞİMDİ TUTTURMUŞLAR FRANSA YAHU DAHA DÜNE KADAR ERMENİ, RUM, YUNAN, LİBYA, IRAK, AFGANİSTANDA OLANLARA BU ÜLKELERİN BAZILARINA SAVUNANLAR ŞİMDİ BAŞKASIYMIŞ GİBİ VALLAHİ SAYIN ESKİ BAŞBAKANIMIZ-CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN DEMİREL ÇOK DOĞRU İFA ETMİŞLER SANKİ BU GÜNLERİ GÖREREK; "dün dündür bu gün bu gündür." bu zihniyet aynı... DÜNÜ KARALAMA KONUSUNDA ÜZERLERİNE HİÇ UZMAN YOK... SELAMLAR SAYGILAR ÇOKTA YAZIPTA BAŞINIZI AĞIRTMAYAYIM... NE DİYEYİM MUHALEFETE SUS, BASINA SUS, GÖRSEL MEDYAYA SUS, KARŞI ÇIKANA SUS BUNDAN İYİDE DESPOTİZİM OLMAZ HERHALDE DÜNYADA... BAŞKA GÖRÜŞLERE TAHAMMÜLLERİ OLMAYANLAR... TAKIMI...

AHMET
18.11.2011 15:17:00

GERÇEK İSLAMA İNANANLARIN CUMHURİYETLE NE ALIP VEREMEDİĞİ VAR BEN ANLAMIŞ DEĞİLİM.ŞURA SURESİ 38 AYET "EY İNSANLAR BİRBİRİNİZLE İSTİŞARE YAPINIZ"DERKEN DEMOKRASİYİ CUMHURİYETİ İŞARET ETMİYORMU...TOTALİTER REJİMLERİ GÖRÜYORUZ İSLAM ADINA HALKINA KURSUN SIKAN REJİMLER TEK TEK DÜŞÜYOR.LAĞAM ÇUKURLARINDAN FAYDA BEKLİYORLAR...DEMOKRASİLERDEN KORKANLAR CUMHURİYETTEN ÇEKİNENLER.İSLAMA İNSANLIĞA İNANMAYAN SAHTEKARLARDIR.
AĞBİCİĞİM YAZINI YÜREKTEN ONAYLIYORUM..YÜREĞİNE KALEMİNE SAĞLIK....DESBOT YÖNETİMLER ER GEÇ HELAK OLURLAR...SEN TASALANMA SAYGILAR

Bahri tek
11.11.2011 14:34:00

Saygıdeğer Mehmet abimizin yazısını duygulanarak okudum ve aynen Sarıkayadaki vatandaşlarında okuması için gazetemde yayınlayacağım.Anlayana nasihat.anlamayana tokat gibi bir yazı,yüreğine sağlık.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ