Mehmet SANAL

SANAL BAKIŞ

Kirlenmek güzeldir

Slogan bana ait değil. Temizlik ürünleri imal eden ve pazarlayan bir şirket bulmuş, reklam amaçlı kullanıyor. Bir bakıma insanlar kirlenmeye özendiriliyor ki; temizlenmeye ihtiyaç hissetsinler ve temizlik ürünleri pazarında kendilerine düşen kar payı yükselsin.
Pazar ekonomisinin en tabi sonucu, daha çok kar, daha çok kazanç.
Kazanç’ ı sürekli hale getirebilmenin ve kar’ı katlayarak artırabilmenin yolu, kirlenmeyi teşvik etmekten ve kirletilmeye gönüllü olmaktan geçiyor olmalı.
Yani, siz daima kirlenerek temizleneceksiniz ki birileri daima sizin sırtınızdaki kirden servetler kazansın.
Meseleyi bir coğrafi deyimle ifade edecek olursak, “Sürekli batıya giderseniz doğuya ulaşırsınız.” Gibi bir şey.
Siz kirlenerek bedeni temizliğe ulaşma kazancını elde ediyorsunuz, birileri de sizin temizlik kazancınız üzerinden servet kazancı elde ediyor.
O halde: Kirlenmek güzeldir!
Kaybeden yok nasıl olsa!
Yıllarca, zihinsel kirliliği besleyerek, beyni fonksiyonları duruma uğratılan, köreltilen, düşünme ve muhakeme yeteneği elinden alınan toplumlar, vereceğimiz teşvikleri bekleyen, cami avlusu dilencisi haline gelirler.
Hayatın her safhasında birileri daima kirlenmeli ki, birileri daima kazansın.
O halde: Kirlenmek güzeldir!
Teknolojik gelişmelerin iletişim dünyamıza armağan ettiği televizyon, cep telefonu ve bunları çalıştıran verici istasyonları ile baz istasyonları radyasyon kirliliği yaratıyormuş. Kimin umurunda. Hayatımız kirleniyorsa da refah seviyesinin ölçüsü olması sebebiyle bu aletleri kullanıyor olmak temizliğin işareti sayılmaz mı?
Bir televizyon kanalında izlediğim bir bilim adamı, “İki saat televizyon izliyorsanız, radyasyon kirliliğinden kurtulabilmek için mutlaka duş almalısınız.” diyordu.
Teknolojiden istifade etmek istiyorsanız, kirlenmeye gönüllü olmak zorundasınız.
O halde: Kirlenmek güzeldir !
İçinde yaşadığınız toplumun hemen her kesiminden şu feryadı sıkça duyarsınız.
“Bu sistemin içinde temiz kalmak mümkün mü be kardeşim.”
Yolsuzluk, hırsızlık ve arsızlıklar içinde temiz kalabilmek mümkün değilse yapılacak en doğru iş kirlenmektir.
O halde: Kirlenmek güzeldir ! be kardeşim.
Sosyal hayattaki kirlenme , güzelleşmemizin ön şartı haline getirildi. Nasıl mı?
Sen demokratsın kardeşim. “Demokratik olmak insanı sevmek demektir.” Senin gibi düşünmeyen, senin durduğun yerde durmayan, sana tabi olmayan demokrat olamaz. Senin dışında hiç kimseyi demokrat kabul etmemek suretiyle kirlenmiş olsan da demokrat olman senin temizliğinin işaretidir. Sen sağlam durdukça biz kazanırız.
O halde: Kirlenmek güzeldir !
Sen solcusun yoldaşım. “Solcu olmak adam olmaktır.” Önünü-arkasını düşünme, senden gayrisi solcu olamaz, fanatizmin seni kirletiyor gibi olsa da adam olmak senin temizliğinin göstergesidir. Sen sağlam dur ki iktidara kolay ulaşalım.
O halde kirlenmek güzeldir!
Sen Milliyetçisin ülküdaşım. Bu vatanı ve bu milleti senin kadar hiç kimse sevemez. Sevmeye hiç kimsenin senin kadar hakkı yoktur. Bu sevda gözlerini kör ederek bilmediğin kirliliklerin içine seni sürüklese de, milliyetçiliğin senin temizliğinin garanti belgesidir. Sen, senin gibi düşünenlerin dışında kimseye itibar etme ki, milliyetçi iktidar devlete egemen olsun.
O halde: Kirlenmek güzeldir !
Sen İslamcısın Muhterem. Senin gibi düşünmeyeni İslamcı düşünmek sana yakışmaz. Senden önde Müslüman olmaz. İslamcı teşebbüslere yardımcı ol, faizi reddedersin biliyorum ama kar payından kendini mahrum etme. Sakın ola ki, senin dışındakileri Müslüman kabul etmeyerek kendi gözünde kirlendiğini düşünme, bu konudaki ısrarın senin temizlik beratındır. Durduğun yerde sağlam dur, İslamcılık millete hükümran olsun.
Bu uğurda kirlenmek güzeldir !
Demokrat insandan; adam gibi adam, vatanını seven milliyetçi, dinini seven Müslüman olmaz mı?
Solcu insandan; insanı seven, vatanı seven, ibadet eden Müslüman olmaz mı?
Milliyetçiden; adam gibi adam, insanı seven, dinine itibar edip, saygı duyan, ibadet eden Müslüman olmaz mı?
İslamcıdan; vatanını seven, insanı seven, adam gibi adam çıkmaz mı?
Bunların hepsi olur da ! Toplumu kamplara bölerek, kar hanelerini işletme gayretinde olan siyaset bezirganları fırsat verse. Ya da toplum, kirliliği teşvik eden kirli insanların ipliğini pazara çıkarabilse.
Okuyarak, araştırarak, düşünerek, çalışarak, emek verip alınteri dökerek temizlenmeyi beceremeyen insanların, ideoloji- siyaset ve çıkar hesapları ile kirlenmesi kaçınılmazdır.
Emeksiz- zahmetsiz, havadan- kolay kazanç peşinde koşan demokrat, solcu, milliyetçi, İslamcı ( adını ne koyarsanız koyun ) geçinen, insanları çıkarları uğruna şartlandırarak fanatizm ile kirletenlerin söyleyecekleri tek söz kalıyor.
Kirlenmek güzeldir.
OKUR YORUMLARI
halit yagiz
22.10.2009 22:29:00

merhaba herkese bu gun bura ve bazilari icin agir bir konu cogu anlar anlamamazliktan gelir cogununun anlamaya kapasitesi yetmez anlayan anlasin artik konudaki ince fikiri sonrada belki ana fikrini anlarlar saygilarimla

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ