Mehmet SANAL

SANAL BAKIŞ

Ala dağın yarı sağları

Çocukluk ve gençlik dönemini 'tek parti' iktidarı döneminde geçirmiş, o dönemin olumsuzluklarını hiç unutmamış ve 1946 dan bu yana hep sağ partilere oy vermiş, ükedeki her kötülüğü CHP’den bilmiş ve bugün yaşı doksanlara dayanmış, yaşlılıktan kaynaklanan nörolojik ve psikolojik hastalıkları bünyesinde taşıyan bir ihtiyar, haber programlarında "Ala dağ" yangınını izlerken şöyle söyleniyor!
"Bu yangını,hükümeti düşürmek ve Cumhurbaşkanını kötülemek için CHP liler çıkarmıştır."
Yaşlı ve hasta bir ihtiyarın kendi kendine söylenmesi, söylenileni duyanlarda sadece bir tebessüm yaratır, bu minvalde bir sözü, sağlıklı ve aklı başında olduğunu iddia edenler söylerse neler olur?
Yandaş basının bir gazetesinde hergün yazı yazan ve "ben aynı zamanda hukukçuyum" övüncü ile yandaş medyada kanal kanal dolaştırılan ve kendini çok akıllı sanan birisi ala dağ yangını hususunda neler yazıyor?
" Bir yangını vesile ve ciğerleri kavrulan aileleri suistmal ederek politika yapmaya kalkışmak çok yanlış olur."
Bu muhterem zat'a göre; ala dağ yangının arkasındaki ihmalleri,hataları ve suçlularını aramak, politika yapmak oluyor!
Kabul edelim ki öyle ve hemen arkasından soralım! " türbanı, imam-hatipleri, 28 şubatı vesile ederek, kadre uğrayan,ciğerleri kavrulan aileleri suistimal ederek politika yapmak doğru mu olmuş oluyor?
Aynı yazar devam ediyor;" Kindar birileri, hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı zora sokmak için her yolu mübah saymaktadır.Bir kibritle iki yangın çıkartılmış olabilir. Hem cemaatleri hem iktidarı zora sokmak."
Aynı mantık üzerinden hareket edersek, şu söylenemez mi? " kindar birileri, muhalefeti zora sokmak için her yolu mübah saymaktadır. İki yalanla, -1 Türbanlı kardeşimi Kabataş iskelesinde çocuğu ile darp ettiler ve üzerine işediler, 2- Camide içki içtiler- Milleti birbirine kırdırabilirler. Hem dindarları tahrik etmek, hemde din dışı saydıklarını işaret ederek linç ettirmek istemiş olamazlar mı?
Aynı yazar yazısını şöyle bağlıyor; "şimdi dua zamanıdır. İtikadımız odur ki " yangında ölenler şehit olurlar. "Anne-babaları acılar içinde hatırlamalı ki şehitler acı duymaz."
Evet, bize göre de şimdi dua zamanıdır. İtikadımız odur ki "iftiraya uğrayanlar Allah indinde masumdurlar, müfteriler cehenneme odun olurlar."
Allah(cc), dünyalık için kalıptan kalıba giren, vicdanı titremeden her türlü yalanı,mübalağayı, iftirayı ve sahtekarlığı mübah gören iktidar tapıcılarına, izan,idrak,insaf,merhamet,vicdan ve en önemlisi, bunlara "Kur'an'i iman ihsan eylesin."
Yıllarda insanlar gibidir. Bir zaman dilimi içinde bünyesinde topladığı bütün, iyilik ve kötülükleri, güzellik ve çirkinlikleri sırtına alıp gider.
Önce nefsiyle, sonra da hükmettikleri,zulmettikleri, koruyup-kolladıkları, karşı çıkanları ile hesaplaştıktan sonra, yenilenmiş, temizlenmiş, aklanmış olarak yeniden gelir.
Üzerinde hiçbir leke,kir, pislik, olumsuzluk kalmadığı için adı "YENİ" dir.
Yenilenmeyi göze alamayanlar, eskimeye tahammül edemezler. Oysa eskimek, " değer kazanmaktır,yok olmak değil."
Ancak, onuru ve ahlakı ile eskimeyi becerebilenler yok olmaktan kurtulabilirler.
İyi seneler.


OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ