ESKİ BAŞKAN DEMİREL, AYDINCIK'TAKİ BU TESİSE VALİ ÖZKAN’IN ADININ VERİLMESİNİ ÖNERDİ

Aydıncık eski Belediye Başkanı Ahmet Demirel, ilçede 2006 yılında kurulan Kasır Tepesi Sosyal tesisinin adının değiştirilmesini önerdi.Son zamanlarda bakıma ve onarıma muhtaç hale gelen bu tesisi Kültür Bakanlığına devrini sağlayan,bakım ve onarımını gerçekleştirdiği gibi kütüphaneye de dönüştüren Yozgat Valisi M.Ali Özkan’ın adının Kasır Tepesi Sosyal tesisine verilmesini gündeme getiren Aydıncık eski Belediye Başkanı Ahmet Demirel “Bu tesisin adının korunarak Aydıncık Kütüphanesi ve Kasır tepesi Özkan Kültürevi olmasını arzu ediyorum” dedi.
Ahmet Demirel,sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konuya ilişkin dilek ve temennisini aynen şöyle dile getirdi :
“Aydıncık ilçemizde Kasır Tepesi Sosyal Tesisleri kapalı alan spor tesisi ve Şelalesi ile göz kamaştıran bir eserdir. 2006 yılında tamamen ahşap civata somun saça montaj olarak kurulan bu tesis Belediye çalışanlarımız tarafından inşa edilmişti.
Yozgat eski valisi Gökhan Sözer’in katkıları ile gerçekleştirilen ve 2006 yılının sonunda hizmete açılan bu güzel tesis ilçemizin yüz akı olmuştu.Adını da sayın valimiz koymuştu. Ama aradan geçen 19 yılın sonunda bu tesis yıpranarak adeta yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.Şimdiki valimiz sayın Mehmet Ali Özkan tesisin bu durumunu görünce burayı Kültür Bakanlığına devralıp burayı Kütüphaneye çevirerek bakım ve onarımını tamamlattı. Sayın valimize ve sayın Belediye başkanımıza yapmış oldukları bu güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Devlette devamlılık esasdır .Bu vesile ile şahsen benim ve halkımızın bir talebini dile getirmek istiyorum. Hem geçmiş dönem valimizin isim hatırasını yadetmek , hem de şimdiki valimizin hizmet ve anılarını yaşatmak için bu tesisin adının korunarak ‘Aydıncık Kütüphanesi ve Kasır Tepesi Özkan Kültürevi ‘ olmasını arzu ediyorum.”







