Kadim DOĞAN

DİALOG

YOZGATLIYI HEYECANLANDIRAN ADAY

Yozgat gerçekten ilginç bir kent, zaman zaman insan Yozgatlıyı anlamakta zorlanıyor. Neye ne zaman nasıl tepki vereceğini anlayamıyorsun.

Genel seçimler yakın partilerin adayları belli oldu. Yozgatlılarda genellikle adaylardan bir memnuniyetsizlik var. Doğal tabi ki insanlar partililerin seçmiş olduğu adaydan memnun olmayabilir. Çünkü CHP dışında diğer partiler adaylarını merkez yoklaması ile belirlediler. Merkez yoklaması ile belirlenen adaylarda partilileri her zaman memnun etmez. Yozgat'ta da durum böyle görünüyor.

İktidar partisini AKP'de 53 aday adayının içinden iki mevcut milletvekilini bir de eski milletvekilini aday yaptı. Benim gördüğüm kadarıyla bu durum gerek AKP seçmenini gerekse Yozgatlı seçmenleri memnun etmedi.

Yozgatlıları ve Yozgatlı AKP'lileri heyecanlandıran başka bir gelişme oldu. Samsun 4.sıra milletvekili adayı Çiğdem Karaaslan. Çiğdem Hanım Yozgat'tan evli Yozgat'ın tanınmış avukatlarından eski siyasetçilerden Emin Karaaslan'ın gelini.

Çiğdem Hanımın kısa bir özgeçmişine baktığımızda genç yaşında büyük başarılara imza attığını görüyoruz. Kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı bölümü mezunu. Bölümü okul üçüncüsü ve yüksek şeref öğrencisi olarak bitirmiş. Ankara Üniversitesinde yüksek lisansını yapmış. Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde doktorasına devam etmekte. Kentsel tasarım yapan bir firmanın ortağı.

Çiğdem Karaaslan çok genç yaşta siyasete atılmış AKP gençlik kolları tanıtım ve medyadan sorumlu genel başkan yardımcılığına kadar yükselmiş. Daha sonrada 2. 3. 4. AKP olağan kongrelerinde merkez karar yönetim kurulu üyeliğine seçilmiş. Şu anda halen AKP Sosyal İlişkiler Başkanlığında birim başkan yardımcılığı görevine devam ediyor. Evli ve iki çocuk annesi. Tabii bu yazdıklarımı yazmak kolay da bu makamlara genç yaşta ulaşmak kolay değil.

Çiğdem Karaaslan'ın adaylığı Yozgatlıları neden heyecanlandırdı. Birinci sebep Yozgat'tan evli olması ikincisi de kayınbabası Emin Karaaslan'dan dolayı.

Emin Karaaslan iyi bir Yozgatlıdır. Makul bir destandır. Avukatlık mesleğine adıyla değer katmıştır. Yozgatlılar Emin Karaaslan'ın ulaşılabilir olduğunu bilir. Emin Beye ulaşmak kolaydır. Yozgatlıların en sevdiği insan da ulaşılabildiği insandır.

Tabii Çiğdem Karaaslan'ın başarılı siyaset yaşamı Yozgatlılarda beklentiyi de yükseltiyor. Kurulacak hükümette bakan olması gibi. Dilerim haklı çıkarlar.

Çiğdem Karaaslan'a siyaset yaşamında başarılar diliyorum. Yozgatlıların heyecanına aynen ben de katılıyorum.

22.04.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ