Kadim DOĞAN

DİALOG

YOZGAT NEREYE GİDİYOR ?

Belediyede neler oluyor ?
Yozgat nereye gidiyor ? 22. dönem parlamentosundaki milletvekilleri Yozgatlıları tatmin etmedi. Yozgatlıların deyimiyle “5 bir milletvekili olmaz” denildi.
Tüm Türkiye de olduğu gibi Yozgat’ta da aday belirleme komedisi sürüyor. Ne olduğu, niçin yapıldığı, sonuçlara ne kadar etkisi olduğu belli olmayan temayül yoklamaları yapılıyor. Bu temayül yoklamaları yapılırken de “beşi bir yapmaz” denilen milletvekilleri de temayül yoklaması dışında bırakılıyor.
Bu temayül yoklamaları gizli oy gizli tasnif ilkel demokrasilerde bile olmayan bir yöntem. Ama bizim siyasi partilerin vazgeçmediği demokratik bir yöntem. Yozgat’ta insanlar oy kullanacak sandık mühürlenecek Ankara da adayların olmadığı parti odalarında açılacak, buradan da milli irade çıkacak. Bu milli irade de ülkeyi yönetecek. Komedi olsa gerek ya da gerçek bir drama.
Keşke bu kadarla kalsa birde adaylarla yüz yüze mülakat var. Hangi bilim dalıyla hangi ölçü sistemiyle bu insanların hangisinin daha iyi milletvekili olacağını tespit ediyorlar anlamıyorum. Onun için de sonuçları merakla bekliyorum. Dilerim demokrasi adına icat ettiğiniz bu saçma yöntemler işe yarar. Yozgat için Türkiye için en iyi milletvekillerini seçersiniz. Her ne kadar satıcı karpuzlar yarmaca dese de kabak çıkma ihtimali de var. Ben bu yöntemlerin hiçbirine inanmıyorum. Demokrasi adına bu insanlarla dalga geçen yöntemleri protesto ediyorum.
Siz bir sandık kurup hakim huzurunda Yozgatlıların milletvekillerini seçmesine izin vermeyeceksiniz. Benim milletvekilimi benim adıma geliştirdiğiniz saçma demokraside yeri olmayan yöntemlerle siz atayıp bana oylatacaksınız. Başınız sıkışınca da Cumhurbaşkanını da halk seçsin diyeceksiniz. Size inanmıyorum yine kafanızın arkasında bir şeytanlık var. Bana kendi vekilimi seçtirmiyorsun ondan sonra kalkıp bana Cumhurbaşkanı seçtireceğini söylüyorsunuz.
Görünen o ki 23. dönem parlamentosu Yozgat temsilcileri Yozgatlıların belirlediği insanlar olmayacak, onun için Yozgat’ın ve Yozgatlıların talepleri ciddi anlamda mecliste savunulmayacak. 22 Temmuz Yozgat’ın kaybolacak dört yılının başlangıç tarihidir.
Belediye de Neler Oluyor
Yozgat Belediyesinde neler oluyor ? Geçtiğimiz haftalar da basında tartışılan konulara girmeyeceğim. O konular yeteri kadar tartışıldı. Ben Cumhuriyet meydanını tartışmak istiyorum.
Cumhuriyet meydanı için sayın Başkana ve o meydanın geçici kabulünü yapan teknik elemanlara soruyorum. O meydanı birisi hayrına mı yaptı. Yoksa siz ihale yöntemiyle mi yaptırdınız. Eğer birisi hayrına yaptırdıysa bu yazdıklarımı dikkate almayın. Ama ihaleyle yaptıysanız ve o yaptırdığınız en kötü işçiliğe en kalitesiz malzemeye Yozgat’ın ve Yozgatlının kıt olan parasını verdiyseniz, bu yazıyı dikkatle okuyunuz.
Cumhuriyet Meydanında bir tane sağlam zemin malzemesi kullanılmamış. Bunu görmek için meydanda bir tur atmak yeterli. Acaba burada kullanılan döşeme malzemesinin dayanıklılık testini yaptırdınız mı? Sanmıyorum, çünkü standartlara uygun bir malzeme o kadar kötü olmaz.
Bu kötü malzemeyi en kötü işçilikle bütünleştirmişsiniz. Malzeme kötü işçilik ondan kötü ama ödemeler standart. En kötü işi yap paranı al. Peki belediyenin teknik elemanları ne iş yaparlar. Burası yapılırken hiç kontrol edilmedi mi. Kullanılan malzemenin testlerini istediniz mi. Buraya ödediğiniz para sizin vicdanınızı sızlatmıyor mu?
Hiçbir şey için geç değil. Sözleşmenin gerekli maddelerini çalıştırın. Yapan yüklenici o kötü malzemeyi kaldırıp yerine yeni standartlara uygun malzemeyi döşesin. Merak ediyorum Cumhuriyet Meydanını yapan yüklenici hala Yozgat Belediyesinden iş alabiliyor mu?
Sayın Başkanım, Sayın Valim Cumhuriyet Meydanının ihale şartnamesine uygun hale getirilmesi için sizleri göreve davet ediyorum.


Tarih : 06.06.2007
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ