Kadim DOĞAN

DİALOG

Umut Ediyorum!

Zaman hızla akıyor, bir yılı daha geride bıraktık.Halbuki ne umutlarla girmiştik 2017 yılına, çoğu gerçekleşmedi umutlarımızın ama her şeye rağmen yaşam devam ediyor.
Umuda dair hiçbir şey gelişmiyor dünyada, bölgemizde ve ülkemizde. Her gün daha karanlık bir güne uyanıyoruz.
Emperyalizm bölgemizde yeni bir düzen kurmak istiyor. Bunu da çok acımasız bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyor. Bu çalışmalarda bölge halklarının hiç bir çıkarı yok, bölge halklarına sadece ölüm düşüyor. Milyonlarca ölüm.
Irak'ta başlayan süreç tüm orta doğu bölgesini kasıp kavurdu. Suriye'de hala devam ediyor .Ölüm, ölüm ölüm... Böyle bir dünyada gel de umuda dair güzel şeyler düşün. Ne mümkün?
Küçük gelişmeler bile artık umuda dair kıpırtılar oluşturuyor içimizde. İşte geçenlerde Birleşmiş Milletlerde 128 ülkenin Amerika'nın Kudüs kararına ortak tavır alması gibi.
Dilerim Birleşmiş Milletlerde alınan bu karar başlangıç olur. Dünyanın tüm mazlum ulusları emperyalizmin çıkarına değil kendilerinin ve mazlum ulusların çıkarlarının yanında olur.
Birleşmiş Milletlerde alınan bu kararda Türkiye'nin kararlı tutumu da unutulmamalı. Unutulmamalı ki Türkiye Cumhuriyeti mazlum ulusların bağımsızlıklarında hep örnek olmuştur. Olmaya da devam edecektir.
Çünkü Türkiye Cumhuriyeti emperyalizme karşı ulusal bir savaşın sonunda kurulmuş bir devlettir. Onun için mazlum uluslara örnek olmaya devam edecektir.
Dünyadaki bu şiddet sorunsalı (*) tüm insanları olumsuz yönde etkiliyor. Ülkemizde kadına, hayvanlara şiddet hızla artmakta hatta korkutucu bir hal almakta. Kadın cinayetleri ve kadına şiddet giderek çoğalıyor. Haber bültenlerinde kadınların öldürülmediği gün yok gibi.
Bu duruma dur demenin zamanı geldi de geçiyor. Bu konuda hükümetin yapması gereken çok şey var. Umarım 2018 yılında kadına şiddet konusunu öncelikli olarak ele alır ve bu cinayetlerin son bulmasını sağlar.
Hayvanlara karşı olan şiddette artık can yakmaya başladı. Bu konuda da acil önlemlere ihtiyaç var. Halbuki ne dinsel öğretimizde ne örf adetlerimizde hayvana işkence gibi bir öğretimiz yok. Dinimiz hayvana işkenceyi reddeder. Bu insanlar nasıl bu kadar acımasız oluyor mutlaka araştırılmalı ve bunu yapanlar için yeni cezalar getirilmeli diye düşünüyorum.
Yıllar hızla geçip gidiyor. 2017 yılını da bitiriyoruz. Her geçen yılda geride kalan sevdiklerimiz ve dostlarımız oluyor. 2017 yılında vefat eden tüm dostlarıma Allah'tan rahmet diliyorum.
Yeni yılda tüm insanlığı insan olmanın erdemini hatırlamasını diliyorum.
Bu vesileyle herkese selam.
YOZGAT'A hasret, aşk ile..

01.01.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ