Kadim DOĞAN

DİALOG

Sürmeli dinleyip Yozgatlı olunmuyor

Uzun zaman sonra yolumuz Yozgata düştü. Erdem Kiracı'nın düğünü vesilesiyle oldu, Avukat Emin Karaaslan ve Murat Bayar ile birlikte Yozgat'a geldik.
Yol arkadaşların iyi olunca yolculukta keyifli geçiyor. Çamlıkta bol sohbetli hatta müzikli vakit geçirdik. Sağolsun Osman Kiracı dışarıdan gelen misafirleri için Erhan Özel'in söylediği Yozgat türküleri eşliğinde desti kebabı ikramında bulundu.

Yıllardır birbirini görmeyen insanlar bu yemek sayesinde hasret giderdik. Yozgatı, Yozgatlıyı konuştuk. Her şey çok hoştu. Bu vesileyle yeni evli çiftimize de yeniden mutluluklar diliyorum.
Yozgat'a giderken Balışeyh yakınlarında Yozgat başkomutanına gidiyor ekibiyle karşılaştık. Eylemi basından takip ettiğim için konuyla ilgili bilgim vardı.
MC Davut'un (Davut Bayram) başını çektiği Osman Karaca ve arkadaşları Cumhurbaşkanından Yozgat'a acemi birliği istemek için başlattıkları masumane bir yürüyüş yapıyorlardı.
Ekibi görünce durduk. Onlarla sohbet ettik, şakalaştık. Onlar Ankara'ya yürümeye devam etti, biz Yozgat'a devam ettik.

Ben demokrasilerde sokağı, seçim sandığı kadar önemseyen bir insanım. Unutulmuş, ihmal edilmiş kimseler toplumda varlıklarını hatırlatmak için zaman zaman yürüyüşler ve sokak eylemi yaparlar. Bu durum zaten anayasal güvence anltındadır.
Eylem Ankara'ya ulaşana kadar ciddi destek aldı. Ulusal basında, yerel basında ve sosyal medyada gereği kadar yer buldu.

Bilirsiniz Yozgatlı başlar sonunu getiremez.Bu sözüm yürüyüşü yapan arkadaşlara değil. Ankara'daki Yozgatlı federasyonlarına, derneklere, vakıflara ve Yozgatlılara. Eylemin Ankara'ya ulaştığı gece Ankara'da bütün derneklerin katılımıyla Yozgatlı sanatçıların katılacağı bir gece düzenlenecek ve bu yürüyüşü gerçekleştiren arkadaşlara destek verilecekti.
Olmadı. Nedenini niçinini sorgulamıyorum. Yozgat'tan fazla Yozgatlının yaşadığı Ankara'da yaşayan Yozgatlılar ve dernekleri son anda bu geceyi düzenlemekten vazgeçtiler. Sebebini nedenlerini bilemem tabii...

Sözüm Ankara'da, İstanbulda, Bursada ki Yozgatlı derneklerinin başında olanlara ''Sürmeli dinleyip efkarlanmakla Yozgatlı olunmuyor.''
Ben Sayın Cumhurbaşkanının randevu talebine olumsuz yanıt verdiğine inanmıyorum. Sanırım arkadaşlar Sayın Cumhurbaşkanın danışmanıyla görüşüp taleplerini iletmişler. Bu da bir aşama.
Yerel basında dün AKP İl başkanının bir açıklaması var. ''Bizden destek istemediler'' önemli bir açıklama olarak kabul etmiyorum. Bu tür yürüyüşler hiçbir yerden destek ve izin almazlar, sadece tüm Yozgatlıların katılımına açık olur.

İl başkanı bir şeyde yanılıyor. Benim yıllarca takip ettiğim Sayın Cumhurbaşkanı mutlaka bir zaman ayırıp bu yürüyüşü yapan arkadaşlarla görüşecektir diye düşünüyorum.
Beni üzen ve siyasetçilerin açıklama getirmesi gereken şey Sayın Başbakan tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğudaki 23 ilin içinde Yozgat'ın olmaması. Ülkede en fazla göç veren ilin böyle bir pakette olmaması kabul edilir değil. Şu anda mecliste bulunan 4 milletvekilimizden birinin seçmeni yok 2019 seçimlerinde belki de birinin daha altı boşalacak.

Tabii Yozgat değişiyor, değişmekte zorunda. Hiçbir şey yapmasan bile harabe olarak yine değişir.
Kim düşündü kim yaptıysa ellerine sağlık Vali Konağındaki ve Yozgat Lisesindeki çalışma takdire şayan.Çapanoğlu Caminin aradaki çalışmada güzel olmuş, tuvaletler hariç.
Spor Vadisindeki yapılanlar ve gölet çevresinde yapılan ağaçlandırma ilerde Yozgat'a çok şey katacaktır.
Nohutlu tepesindeki tesiste güzel olmuş oradan Yozgat'ı seyretmek ayrı bir keyif, hal yıkılmış, zaten miadını doldurmuştu. Yerine ne yapılacağını öğrenemedim, dilerim güzel değerlendirilir. Eski sanayide ki çalışmalar iyi gidiyor. Şehir hastanesi bitmek üzere, artık Yozgat'ın da bir AVM’si var.
Yine yerel basından okudum Vali Kemal Yurtmaç Özel İdareden Vali Konağının satışını istemiş. Gelen tepkiler üzerine bu karar mecliste reddedilmiş, sevindirici

Umarım birgün Yozgatı anlayan bir vali gelir, o konağı ve bahçesini Yozgatlıların ve öğrencilerin kullanımı için konağı kütüphane bahçeyi de milli çay bahçesi yapar.
Kurban Bayramınızı en içten dileklerle kutlar, tüm hemşerilerime sağlık ve sıhhat dilerim.

12.09.2016

OKUR YORUMLARI
süleyman erdem
21.09.2016 12:15:00

Sayın Kadim Doğan aslında yazınız muhteşem olmuş.Tabiri yerindeyse cuk diye oturmuş.Fakat Sayın Abbas Sayar'ın belirttiği gibi artık maalesef "Yozgat var ama Yozgatlı yok."Ne yazarsanız,ne söylerseniz Yozgatta başta STK'lar olmak üzere,hiçkimseye tesir etmiyor.14 yıllık AKP iktidarında yüzde elli küçülen memleketimiz anladığım kadarıyla başta Yozgatta yaşayanlar olmak üzere kimsenin umurunda değil.Mc Davut's gibi birkaç tane duyarlı, Yozgat meseleleri için çaba gösteren kardeşlerimiz,arkadaşlarımız,akrabalarımız var.Fakat bu sayı maalesef yetmiyor.Herkesin keyfi yerinde anlaşılan, fakat ben buradan yine Gerçek Yozgatlılara bir defa daha seslenerek,Uçağımız düşüyor arkadaşlar demek istiyorum.Hiçkimsenin can güvenliği mürettebatın umurunda değil,amma lakin taşıdığımız bu can bizimdir EFENDİLER.Bu gidişle Yozgatlı kalmadığı gibi Yozgat'da kalmayacak,bizi yakın bir vilayetin İLÇESİ yapacaklar BENDEN SÖYLEMESİ.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ