Seçimler üzerine söylenecek çok söz yok. Seçim yapıldı. Millet sandıkta son sözünü söyledi. Milletin sözünün üzerine söz söylemek kahve falı bakmaktır.

Türkiye genelinde alınan sonuçlar şaşırtıcı değil. İnsanların şaşırdığı husus “Bir parti nasıl olur da üç seçimi oy arttırarak kazanır?” oldu

Cumhuriyet tarihi boyunca iki parti bu başarıya ulaşmıştır. Biri Demokrat Parti birisi de Adalet ve Kalkınma Partisi

Bu başarı muhalefet partileri tarafından ciddi olarak araştırılmalıdır. İnsanların kömüre, nohuta, makarnaya oy verdiğini söyleyerek kolay yola kaçmamalıdırlar. Kaçarlarsa da kendileri kaybederler.
Türkiye az partili bir sisteme doğru yol alıyor. Millet parlementoda fazla parti istemiyor. Belki bir kaç seçim sonra parlemento iki partiye düşecek.

Seçim bitmiştir. Halk siyasetçileri ne istediğini sandıkta söylemiştir. Bundan sonra bunların gerçekleşmesini bekleyecektir. Verilen görev sadece iktidara değil meclise giren bütün partilere verilmiştir.
Önümüzdeki dört yılda halkın meclisten beklediği en önemli şey yeni bir anayasa yapılması. Bu anayasa yapılırken de kürt sorununun çözülmesi. Ama olabildiğince ortak bir anayasa.

Toplumun öncelikli talepleri bunlardır. Kendi geleceği ile ilgili beklentilerini ertelemiştir. Eğer kendisi ile ilgili beklentilerini ertelememiş olsa seçim sonuçları böyle olmazdı.

Halk bu seçimde ne işsizliğİ, ne yoksulluğu ne de yolsuzluğu çok dikkate almamıştır. Anayasa ile birlikte kürt sorunu çözülürse Türkiye'nin parçalanmaktan kurtulacağını, hızlı bir gelişme sürecine gireceğini, demokratik ve ekonomik gelişmesiyle birlikte işsizlik ve yoksulluk sorunumuzun yok olacağına inanmaktadır.

Peki vatandaşlarımız anayasa ve kürt sorununun çözümü için “neden AKP'ye inandı” diye bir soru akıllara gelebilir.

Demokratik açılım sürecini unutmayın. AKP hangi nedenle olursa olsun kürt sorununun çözümü için büyük risk almıştır.Habur görüntülerini hatırlayın muhalefet bu görüntülerle AKP'yi siyaset sahnesinden sileceğini zannetmiştir.

Bir ara AKP bile buna inandı. Demokratik açılımdan uzak durmaya çalıştı. Vatandaş diyor ki 'Hayır geri adım atma kürt sorununu sen çözeceksin biz arkandayız.'

Seçim sonuçları için düşüncelerim bunlar. Umarım bu dört yıl içinde bu sorunlar biter. Yeni ufuklara doğru yol almaya başlar Türkiye.

CHP için düşüncelerimi merak eden dostlar olduğunu biliyorum. Önümüzdeki hafta onu da yazacağım. Yalnızca şunu söyleyeyim Kemal Kılıçtaroğlu'nu başarılı buluyorum.

Önümüzdeki hafta sonu hem Yozgat CHP'yi hem de genel olarak CHP'yi değerlendireceğim.

CHP'de kurultay toplamaya çalışanları gördükçe Oğuz Aral'ın Gırgır dergisindeki UTANMAZ ADAM tiplemesi aklıma geliyor.
Sağlıcakla kalın.


OKUR YORUMLARI
süreyya
22.06.2011 11:02:00

Kadim Bey, gerçekleri bu kadar doğru yansıtan bu yazınız üzerine söz söylenmez...Yüreğinize ve kaleminize sağlık...

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ