Kadim DOĞAN

DİALOG

Siyaset yanlış götürmez

Geçen hafta yerel basında CHP İl Başkanının demeci dikkatimi çekti. CHP Genel Sekreteri Önder Sav’a Yozgat İl Başkanı olarak destek veriyordu.
Hatırlarsak CHP Genel Sekreteri yaşlı bir partili ile konuşurken Peygamberimiz için alaycı bir ifade kullanmıştı. Önder Sav’ın yapmış olduğu bu hareket toplumun genelinde olduğu gibi,CHP’si tabanından da büyük tepki aldı.
Toplumdan ve CHP tabanından gelen bu tepki CHP genel merkezine Önder Sav’ın görevden alınması talebi olarak ulaştı. Zor durumda kalan Önder Sav kendine yakın İl Başkanlarına kendi hazırladığı bir açıklamayı İl Başkanlarına göndererek yerel basında yayınlamalarını talep etti diye düşünüyorum.
Yozgat İl Başkanı Ali Keven’de parti tabanını karşı olduğunu bile bile bu demeci yerel basına verdi. Siyasette tabiî ki hatalar olabilir ama CHP Genel Sekreterliği koltuğunda oturan bir kişinin halkın kutsalı ve maneviyatıyla ilgili çok dikkatli olmalı. Bu konuda bir hata yaptı ise o görevden istifa etmeyi bilmeliydi. Siyasette hata yapan insan partisini zarar görmesini engellemek için istifa etmesi gerekir.
Yozgat İl başkanının vermiş olduğu demeç ise yapılacak ilk seçimde Önder Sav’la iyi geçinerek milletvekili sıralamasında ilk sırayı alma çabası olarak görülüyor.
Ali Keven de gerçekten siyaset mağduru sayılır. 15 yıldır il başkanı 2 dönemdir milletvekili adayı ama sıralamada istediği yere hiçbir zaman gelemedi. Hatta son seçimlerede ilk altı sıraya bile alınmadı.
Sanırım edindiği tecrübeler milletvekili olmak için Yozgat İl Başkanlığı yapmak yeterli gelmiyor. Partinin üst düzeyinde birilerine yaslanmak gerek, bu güne kadar Deniz Baykal’la istediği ilişkiyi kuramayan Sayın Keven bu eksikliği Önder Sav’la kapatma çabası içinde oyduğunu düşünüyorum.
Doğrumu, doğru değil. Önder Sav’ın şiddetle eleştirilmesi gereken bir hareketine destek vermek belki kendi siyasi istikbalı açısından doğru olabilir. Ama il başkanılğını yaptığı CHP’si açısından doğru değil. Şunu çok ili biliyorum bir çoğu ile görüştüm. Ne yönetim kurulundaki arkadaşların ne de partilerin Önder Sav konusunda senin gibi düşünmüyorlar. Bu demeçten de son derece rahatsızlar.
Birilerine yaslanarak siyaset yapma çabası nafile bir uğraşıdır, sonuç getirmez çünkü yaslandığınız kişinin bulunduğu ortam çok kaygandır. Bakarsınız bir gün orda yok sizinde tüm uğraşlarınız boşa gider.
Bulunduğunuz il’deki partililerle siyaset yapmak daha doğru bir yoldur. İl ve ilçe örgütlerini güçlendirirseniz inanın onlar sizi istediğiniz yere taşır. Önder Sav için destek demeçleri vereceğinize hükümet ve yerel yönetimlerin eksiklerini eleştiren demeçler versen hiç olmazsa muhalefet görevini yapmış olursun.
Siyasette kolay yolu seçmek kısa vadede karlı olabilir. Ama uzun vadede size ve partinize hiçbir şey kazandırmaz.

Tarih : 28.06.2008
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ