Kadim DOĞAN

DİALOG

Sende mi Habip?

Öncelikle şunu söyleyeyim Yozgat'ta önemsediğim köşe yazarlarınn başında geliyorsun.Kısa cümlelerle çok şeyi çok güzel anlatırsın. Zeki bir çocuk gibi sözcüklerle çok güzel oyunlar çıkarıyorsun.


Gıyabında hep düşünmüşümdür.Habib Yozgat'ı aşmalı diye.Çünkü ulusal basında öyle aptal yazarlar var ki senin eline su bile dökemez. Yozgatlılar bilir mi bilmem ama sen Yozgat için gerçek bir değersin.Umarım zaman içinde senin değerini anlarlar.


Bu kadar övgüden sonra gelelim eleştirimize. '' kuyuya taş atmadım ki kırk akıllıya gerek yok ''  diyorsun.


Zaten bu taşı senden önce kuyuya atanlar oldu. Hafızam yanıltmıyorsa milletvekili sayın Mehmet Çiçek meclise bu yönde bir kanun teklifi verdi sanıyorum.


Milletvekilliği süresince Yozgat için hiç birşey yapmayan sayın Mehmet Çiçek'in hiç olmazsa Yozgatın adını değiştirerek tarihte küçücük bir yer alma çabası olarak değerlendiriyorum bu hareketini.


Bir tesbitine katılıyorum. '' Bu isim bize Selçuklu ve Osmanlının asırlardır bu topraklarda süregelen yegane hatırasıdır.'' diyorsun. Evet sevgili Habib gerçekten de Selçukluların da Osmanlının da Yozgat'ta kayda değer hiç bir eseri yoktur.


Yani şu sonuç ortaya çıkıyor. Selçuklularda , Osmanlılar da bugünki yöneticiler gibi Yozgatı, Yozgatlıları kaale almamışlardır.


Nedenlerini araştırmak akademisyenlerin işi olsa gerek.Acaba bu durumda Yozgat mı , Yozgatlılar mı yoksa yönetenler mi suçlu. Tabii benim varmış olduğum bir karar var. Bence Yozgatlılar suçlu.


Tabii Selçuklu ve Osmanlılar zamanında yönetimleri seçme hakları yoktu ama cumhuriyet onlara yönetenleri seçme hakkı verdi. Ama onlar hala onları kaale almayanları seçme konusunda ısrarlılar... Yüzyıllardır değişmiyorlar ve değiştirmiyorlar.


Hızır'ın gelmesi konusunda aynen senin gibi düşünüyorum. Yozgat'a ne Hızır gelmiştir de Yozgat adını Hızır koymuştur.


Hızır gelen kent böyle mi olur? Hızır gittiği yere bet , bereket getirir. Bence bu kente ne Hızır gelmiş ne de gelmeye niyeti var. Yanılıp gelmeye kalksa, Afyonlu köylülerin dirgenle uzaylı kovaladığı gibi bizimkiler Hızır'ı kovalar alimallah.


Türkiye çok hassas bir dönemden geçiyor. Bir çok insan bir çok şeyin değişmesini istiyor. Eğer bir yerden değişim başlarsa önünü almak mümkün değil. Birçok insan değişimi isterken senin gibi masumane istemiyor. Kafalarının ardında başka şeyler var. Eğer bu işin önü açılırsa Türkiye'nin adını bile tartışmaya açacak çok insan var.


'' Peki ne olur ilimizin adı değişirse '' ? diye soruyorsun. Gerçekten hiç birşey olmaz. Yozgat ne bir adım ileri gider, ne de bir adım geri. Yani hiç birşey kazanmamış olur.


O zaman ben soruyorum ne gereği var ?


'' Yoz olmaktan kurtulur '' diyorsun. İsim değiştirmekle yoz olmaktan kurtulmak mümkün görünmüyor.


“Yoz adam” diyeceklerine “boz adam” derler. Bilirsin Yozgat'ta hiç işe yaramayan insana boz adam derler.


Ben Yozgatlı olmaktan memnunum. Yozluk konusuna gelince Yozgat'ı yoz hale getirenler utansın. Ne yazık ki onlar Yozgat'ta hala el üstünde tutuluyorlar.


Dön dolaş sorun yine Yozgatlılar da. Bu eleştiri yazımdan dolayı kırılmayacağını biliyorum. Seni daha iyi yerlerde görmeyi umuyorum.


Sağlıcakla kalın.


 

OKUR YORUMLARI
Adınız ve Soyadınız
10.11.2009 15:06:00

Sende haklısın Kadim Abi!.. habib coşkunsoy.

Rana
09.11.2009 21:12:00

Mehemet çiçek ne zaman yozgat hayrına iş yaptı kı yozgatın adını değiştirerek hayırlı bir yapmış olur.yozgatın adını değiştirerek
tarihe geçecekmiş.evet tarihe geçecek ama nasıl? pozitif değil tabii.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ