“İkibin ikiyüzonaltıyıl olmuş
Başlayalı bu nöbet.
Daha binlerce yıl sürecek elbet
Kolay kurulmadı bu memleket
Kolay kazanılmadı Cumhuriyet
Memet
Ne ilk ne son olacak bu ihanet”
Bu bereketli Anadolu toprakları, bu dostluk sevgi üreten, onlarca medeniyetin geliştiği bu topraklar zaman zaman ihanette üretti Memet ne yazıkki ihanette üretti Memet.
Bu gün senin dağlarda uğraştığın ihanet dilerim son olsun. Ama biliyorum ik dünyanın bu bölgesinde bitmeyecek ihanet. Bütün kışkırtmalara bütün saldırılara rağmen bahtiyar yaşayacak bu millet.
“Günler ağır
Günler ölüm
Haberiyle geliyor”
Günler ağır Memet.. günler senin ölüm haberlerinle geliyor ve artık dayanılmaz oldu. Yüreğimiz bu acılara bayrakla elde sokaktayız.
Memet zor biliyorum. Haca soğuk dağlar ayaz ama üşümeye zamanın yok. Peşinde koştuğun ihanet bitecek bitireceksin biliyorum ama gelde sabret.
Sen kırlarda sevgilinle kol kola gezeceğin yaştasın. Bu gün elinde silahla ihanet peşinde gezdiğin değlerde senden sonra gelenler sevgilisiyle çiçekleri toplayacaklar. Bu nasıl adalet Memet.
Bu ülkeyi kuranlar Memet sen ben tanımadık ama hepsinin adı Memet Çanakkalede onbinler öldüler. Ölenin yerine yenileri ölmek için geldiler. Bu vatan için ne büyük bir muhabbet.
Biliyorum hiç korkmadın ölümden. Zor olan ölmek değil zor olan ihanet bu toprakların ürettiği hainlerle savaşmak zor olan.
“Ölüm adın
Kalleş olsun“ der şair.. Bunların yaptığı kalleşlik zor. Mayın , uzaktan kumandalı mayın kalleş silah. Üreteninde sana bu mayınlarla tuzak kuranın da Allah belasını versin Memet.
Çok gençsiniz. Yakışmıyor size ölüm. Belkie çok yakışıyor gülüm. Mesele memleketse hoş gelir, sefa gelir ölüm.
Memet beni korkutan yöneticilerdeki gaflet. Eğer onlar da senin kadar kararlı olurlarsa ve onlarda koltuklarından vazgeçmeyi göze alırlarsa çok çabuk biter bu ihanet. Biliyorum ki bitecek bitireceksin Memet.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ