Kadim DOĞAN

DİALOG

Küçülerek büyüyoruz

Yozgat Valisi değişti. Yeni gelen vali Kemal Yurtnaç daha tebrikleri kabul ederken olumsuz bir gelişme oldu. Yozgat’ın milletvekili sayısı dörtten üçe düştü. Şanssızlık olsa gerek.
Eski vali nereye gitti derseniz tabi ki merkez valisi olarak Ankara’ya gitti. Yıllardır takip ederim Yozgat’a atanan valilerin büyük çoğunluğu Ankara’ya merkez valisi olarak alınırlar. Yani Yozgat bir nevi valiler için deneme tahtasıdır. Şu hizmette şu valinin diyebileceğimiz hiçbir hizmette görünmüyor. En fazla yapılan bir okula adı verilir filan vali ilköğretim okulu diye.
Tüm bu yazdıklarımı unutup yeni gelen valimize görevinde başarılar diliyorum. Protokol kapısını açarak göreve başlaması, memurlara kravat ve giyim serbestliği tanımasını iyiye işaret olarak kabul edelim.
Yozgat istikrarlı olarak küçülerek büyüyor. Ne demekse bende anlayamadım ya yazdım işte. Küçülerek büyüyor.
Ben Yozgat’tan ayrılalı 6 sene geçti. Ben oradayken Yozgat’ın vekil sayısı altıydı. Şimdi TÜİK’in tespitlerine göre vekil sayısı 3’e düştü.
Yani AKP en güçlü zamanında seçime gitmeden bir vekil kaybetti. Şuan parlamentoda ki seçilen son vekilimiz boşa çıktı ve Yozgat istikrarlı bir biçimde yılda 12.000 kişi göç veriyor. Bu durum böyle devam ederse yaklaşık 30 yıl sonra Yozgat tamamen boşalacak.
Ben Yozgat’ta bu göç sorunun sorumlusu olarak CHP’yi görüyorum. Nasılsa ülkedeki bütün sorunların altından Cehape çıkıyor. Yozgat’ta da bu göçü bunlar organize ediyor olabilirler.
Çünkü kendileri seçimlerde Yozgat’ta bir türlü başarılı olamıyorlar, göçü tetikleyerek AKP’nin de vekil sayısını düşürme yoluna gidiyorlar gibi geliyor bana.
Hatta CHP’nin geçen gün Cumhuriyet Meydanında verdikleri iftar yemeği de kaybedilen bir vekilin kutlaması olabilir. Yapar bunlardan her şey beklenir diye düşünüyorum. Eğer bu Cehape tezim tutmazsa paralelcilerin yapma ihtimalini araştıracağım.
Neyse bunlar işin latifesi gelelim işin gerçeğine. Yeni valimiz Kemal Yurtnaç Gazeteciler Cemiyetinin hoşgeldin ziyaretinde Yozgat’ın bir numaralı sorunu göç demiş. Tespit doğru, sorunun çözümü konusunda şimdilik bir şey söylememiş.
Aslında sorunun çözümü çok kolay ve siyasi. Geçenlerde Başbakan Sayın Binali Yıldırım Güneydoğu illeri için bir projeden bahsetti.
Dediki Sayın Başbakan ‘Biz buralara fabrika kuracağız, özel sektör işletecek.’ Bugüne kadar tüm sağcı politikacılar devletin bu tür yatırımlara girmeyeceğini söylüyorlardı ama ihtiyaç hasıl olunca devlet bunu yapmak zorunda. Yapmasına da karşı değiliz.
Söylediğim şudur: Devlet asi çocuklarını yola getirmek için fabrika kurup işletmesini oranın özel sektörüne bırakıyorsa Yozgat gibi Türkiye ortalamasının üstünde göç veren ama bu topraklarda yaşaması ülkenin çıkarına olan bu insanların göçünü engellemek için ülkenin uslu çocuklarının yaşadığı Yozgat’ı da bu projeden faydalandırmalı.
Çünkü, Yozgat’ın gerçek sorunu sermaye sorunudur. Yozgat’a özel sektör gelmiyorsa Bunu devlet eliyle çözmek zorundadır. Sayın Başbakanın açıkladığı proje Yozgat için kurtuluş projesi olabilir.
Bunu yapacak siyasi güçte Yozgat’ta vardır. Bu gücün adı da Sayın Bekir Bozdağ’dır diye düşünüyorum benden hatırlatması.
Ramazan ayı boyunca yapmış olduğunuz ibadetlerin Cenabı Hak tarafından kabulünü niyaz ediyorum. Bu Ramazan Bayramının hepinize hayırlar getirmesini diliyorum. Sağlıcakla kalın.

05.07.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ