Yerel gazetelerde CHP eski il başkanı Onur Kaytan'ın CHP milletvekili adayı adaylığından çekilirken vermiş olduğu demeci okudum. Şaşırdım. Çekilme gerekçelerini siyasi etikle bağdaştıramadım.

Hatta genel merkez yöneticilerine verdiği mesajı ayıpladım. ''Eğer CHP iktidar olmak istiyorsa eli çantalı aday istemiyoruz, örgütlerin sesini dinlemeli'' diyordu Bay Kaytan.
Yozgat gibi bir ilde yaklaşık 5 yıl il başkanlığı yapacaksın seçim zamanı da kendi üyelerine kimin aday olması gerektiğinin sorulmasına karşı geleceksin bu eşyanın tabiatına aykırı bir durumdur. Demokrasiye inançsızlıktır.

Zaten 14 ilçe başkanının imza toplayarak ön seçim istememeleri CHP'sinin örgütünün olmadığını gösterir. Böyle bir yapıya olsa olsa Kaytan örgütü denir. Yani bu güne kadar Yozgat CHP'de bütün ilişkiler ahbap çavuş ilişkisi ile götürülmüş, görünen bu.
Türkiye'nin her tarafında örgütler ön seçim isterken Yozgat'ta ön seçimin istenmemesi demokrasi adına açıklanabilir bir durum değildir. Zaten Bay Kaytan'ın adaylıktan çekilme gerekçeleri de kendi içinde tutarsız gerekçelerdir.

CHP Yozgat'ta hızla kan kaybetmektedir. 30binlerde olan oyu 20bine düşmüş. Elindeki tüm ilçe ve belediye başkanlıklarını kaybetmiştir. Yani CHP son beş yılda Yozgat'ta kötü yönetilmiştir. CHP'nin büyük bir tabanı il başkanının hataları yüzünden partiye küstürülmüş.
Tüm bunlar olmamış gibi Eski İl Başkanı Bay Kaytan ön seçimsiz birinci sıra talep etmiştir. Mevcut ilçe başkanlarıda buna alet olmuşlardır. Sağ duyulu partililer bu duruma müdahale etmiş genel merkezi baskı altına alarak ön seçim kararını aldırmışlardır. Bu kararın alınmasında Aslan Nurdoğdu'nun parti tabanında yapmış olduğu çalışmalar etkili olmuştur.

Eli çantalı aday istemiyoruz diyor Bay Kaytan, eli çantalı aday genel merkezden ön seçimsiz birinci sırayı alan adaya denir. Ön seçim yapılacak bir ilde ön seçime katılma kararı alıp aday olan insana saygı duyulur. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın ön seçime katılan insan partiye güç veririr.
Şunu idda ediyorum genel merkez ataması ile Bay Kaytan birinci sıra milletvekili olsaydı, inanın Yozgat'ın çoğu yerinde seçim çalışması dahi yapmazdı. Büyük tepkiler oluşacaktı. CHP büyük oy kaybedecekti. Ön seçim kararıyla Bay Kaytan bu kötü duruma düşmekten kurtulmuş oldu.

Aslan Nurdoğdu uzun süredir Yozgat'ın her bölgesinde çalışma yapmakta uzaktan izliyorum. Aslan Nurdoğdu gibi tabanda çalışma yapan dört beş adayımız daha olsaydı CHP açısından çok daha iyi olurdu. Keşke eski il başkanımız Ali Keven'de bu ön seçime katılsaydı diye düşünüyorum.
Zeynep Kılıçarslan'ı tanıyor biliyor seviyoruz aday olmasına sevindim. Belediye başkanı adayı olduğum 2009 yerel seçimlerinde Zeynep Hanımla birlikte çalıştık belki istediğimiz sonucu alamadık ama partinin oyunu arttırdık. Kendisine başarılar diliyorum uygun olursam seçim çalışmalarına da katılmak isterim.
Adaylardan Gülhanım Ceylan'ıı tanımıyordum. Tanımak istedim. Telefonla görüştüm. Sorgunlu bir hemşerim çıktı, sevindim. Sorgun'da yaşamaya karar vermiş bu seçimde CHP'den aday olmuş medeni cesaretinden dolayı kendisini kutluyorum. CHP adına bir kazanım olacağını düşünüyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Böyle cesur insanları eli çantalı diyerek dışlamak yerine CHP örgütü olarak kucaklamak gerekir diye düşünüyorum.

Bay Kaytan il sekreterliğinden beri tüm seçim çalışmalarından kaytarmayı becermiş bir insan. Ben kendi adaylığımdan biliyorum.
Bay Kaytan bu seçimde yine kaçmayı tercih etti. Kendi üyelerinden kaçtı ona yakışan da buydu.
Sanırım adaylıktan çekilme kararı hiç olmazsa il başkanlığından olmayayım düşüncesidir. İlçe başkanları imza toplayıp seçimden önce Bay Kaytan'ın il başkanlığına atanmasını isteyebilirler ama bu hiç şık olmaz. Umarım CHP genel merkezi böyle bir hata yapmaz. Saygılarımla.

21.03.2015
OKUR YORUMLARI
Döndü sema şimşek
23.03.2015 23:27:00

Sayin Kadim Bey ankarada ikametgah eden bir yozgat li olarak sayfanızı ve yazılarınızı takip ediyorum tarafsız yorumlarınız için ilk önce teşekkür etmek istiyorum onur kaytan konusunda sizinle aynı fikirde olduğumu beyan etmek istiyorum.onur beyin kaç yıldan beridir yozgat ta siyaset yaptığını çok merak ediyorum son 5 yıldaki başarı grafiği nedir ????14 ilçeyi arkasına alıp nasıl ön seçime girmeye cesaret edemez ?????? Bir türlü aklım almıyor! !!! Ben burdan tüm chp seçmenlerin şunu demek istiyorum demokratik bir yarış dururken genel merkez tarafindan atanması beklemek ne kadar demokratik ve sağlıklı olur??????

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ