Zaman hızla geçiyor. Belediye seçimlerinin üzerinden 5 yıl geçmiş ve 3 ay sonra yeni bir seçime gidiyoruz.Gerçi bu beş yılda o kadar çok sandığa gittik ki oy kullanmaktan, siyasi konuşmalardan ve siyasetçilerden bıkkınlık geldi. Ama ne yapacaksın vatandaşlık görevi işte seçim günü geldiğinde gidip oyumuzu kullanacağız.
Böyle zamanlarda adı siyasetle anılan biri olarak benden de siyasi yorumlar yapmam beklenir. Ama bu yazımda siyasi yorum yapmayacağım. Bunun iki nedeni var. Birincisi Yozgatlı oy kullanmayı, kime oy vereceğini iyi bilir. İkincisi de İzmir'de yaşayıp Yozgat siyaseti ile ilgili yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Çünkü ben Yozgat'tan ayrılalı tam 10 sene oldu. Benim yaşadığım Yozgat'la şimdiki Yozgat aynı değil. Siyaseti toplumun ihtiyaçları belirler. Benim yaşadığım kentteki toplumun ihtiyaçlarıyla Yozgat'ta yaşayan insanların ihtiyaçları aynı değil. Onun için Yozgat'ın siyasetini Yozgat'ta yaşayanlar yapsın diyorum. Tüm aday arkadaşlara da başarılar diliyorum.
Bu konuyu kapatmadan şunu da söylemek istiyorum. 24 Haziran seçim sonuçları Türkiye'de birçok ile örnek olacak sonuçlardır. Yozgat'tan üç partinin meclise girmesi Yozgat için bir kazanımdır. Ethem Sedef'in ve Ali Keven'in çalışmalarını sosyal medyadan takip ediyorum ve çok başarılı buluyorum.Yozgat'ta nerede bir sorun varsa Ali Keven'i orada görüyorum. Örnek bir milletvekilliği yapıyor. İktidar partisi milletvekilleri Yozgat için tabi ki önemli fakat muhalefet milletvekilleri de o kadar önemli.
Bir yıl daha geçip gitti arkasına bakmadan. Geçen yıldan ne kaldı geriye bakalım.
Sevinçlerim oldu azda olsa mutlu oldum. Kızdım çoğu zaman bağırdım, üzüldüm, kinlendim, kirlendim. Yalnız kaldım zaman zaman. Yoruldum kalabalıklardan. Yüzdüm negatif enerji suya gitsin diye. Yürüdüm, koştum, seyahatler yaptım, dost meclislerinde bulundum, sofra kurdum dostlarımla içtim. Türküler söyledim. Şiirler okudum. Zaman oldu ağız dolusu küfürler ettim. Arkasından kahkahalar yükselttim. Ne bileyim, yaşadım işte.
Çiçekler ektim bahçeme. Bekledim büyüsünler diye, açtı begonvilim ne kadar da keyifliyim.
Bir kedinin ne kadar sevilebileceğini öğrendim. Bunca yaşadıktan sonra paranın değil de bir kedinin insanı bu kadar mutlu edeceğini biri anlatsa inanmazdım.
Aslında hayat demek basit şeylermiş geç öğrendim. Yine de bütün bunları bana öğrettiğin için teşekkür ederim hayat.
Teşekkür ederim dostlarım.Teşekkür ederim sevgili ailem. bu güzellikleri yaşarken sizler hep yanımdaydınız. Tüm yaşanan olumsuzlukları olumluya çevirdiniz. Sizinle dünya daha keyifli bir yer artık.
Dostluğun, barışın, özgürlüğün, sevginin ve AŞKIN hüküm sürdüğü yeni bir yıl diliyorum tüm Yozgatlı hemşerilerme. Sağlıcakla kalın.
Herkese selam, Yozgat'a hasret.

31.12.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ