Seni en iyi ben anlarım hemşerim. Boş boş baygın baygın bakan gözlerinin anlattıklarını en iyi ben anlarım.
Seni anlaması gerekenler anlamazlar anlasalar da anlamazdan gelirler. Sen onlar için önemli değilsin. Zaten sen, senin için de önemli değilsin. Kendi için önemli olmayan başkası için önemli olur mu? Tabi ki olmaz. Ondan dolayı kolayca reyini verirsin seni anlamayanlara. Sana da sokaklarda boş baygın bakışlarla gezmek düşer.
Sen sokaklarda anlamsız anlamsız yürürken neler geçer aklından bilirim.
Apartmanlar yıkılacakmış gibi üzerine gelir. Yürüdüğün sokakların bakımsız ve kirli olduğunu fark etmesen bile, ağaçların sana güldüğünü sanırsın. Sadece senin bu halde olduğunu düşünürsün.
Öyle değil hemşerim! Senin gibi boş baygın bakışlarla gezen o kadar çok insan varki sen farkında değilsin. Farkında olsan ne olacak sen birlikte olmayı değil paçayı kurtarmayı düşünürsün.
Senin boş bakışın
Ürkekliğin
Korkaklığın
Pısırıklığın.
El etek öpmen yaradılışından değil hemşerim cebinin boşluğundandır.
Cebin biraz dolmaya görsün seni hemen tanırım.
Dudağındaki o afilli gülüşünden, tepeden bakışından, çalımlı yürüyüşünden, giyinip üzerine yakıştıramadığım elbiseden tanırım hemşerim.
Her nedense halden bilmezliğini, oturduğun masadan kalkılamadığını, size sırt dönülmez olduğunu, “Brütüs” gibi hançerinin saklı olduğunu ağzındaki o en kaba küfürlerinden bilirim hemşerim.
Ne yazık ki böylelerinizin sayısı da az değildir. Üzücü olan da budur. Hep kendini düşünen, kendi gibi olanlarla birlikte olmayan, birlikte var olmayı değil, yalnız paçayı kurtarmayı düşünen kaptansınız hemşerim.
Sorunların ortak kurtuluşunu bireysel düşünürsen bu gemiyi batırırsın. Bu gemi ortak sorunları ortak çözme anlayışı ile batmaz, yol alır hemşerim.
Seni anlayanlar da var ama sen seni anlayanları anlamazsın. Onun için seni anlamayanlarla birlikte olursun. Desteğinle onları yönetime getirirsin hemşerim.
Ama ne sen onlar gibi olursun, ne de onlar seni anlar. Sen boş bakışlarla sokaklarda yürürken, onlar yönetmenin keyfini yaşarlar. A benim karagözlü boş bakışlı HEMŞERİM !
Bak hemşerim Nazım Hikmet dizelerinde ne demişti hatırlarmısın?
“Kabahat senin
Demeye dilim varmıyor ama
Kabahatin çoğu senin
Canım Kardeşim”
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ