Bu bayram en çok referandum konuşacağız. Yaklaşık kırk gündür süren referandum çalışmaları ,bayramın girmesi ile bitecek.Bayramın son günü 12 Eylül’de oylar kullanılacak.
Referandum çalışmalarını sürdüren siyasetçiler 12 Eylül tarihine kilitlendiler. Bütün hesap 12 Eylül referandumunu kazanmak. Sanki 12 Eylül’de herşey bitecek ,kaybedenler ülkeyi terk edecek havası var.13 Eylül olmayacakmış gibi davranıyorlar.Halbuki 13 Eylül sabahı da bu ülkenin insanları birlikte yaşamaya devam edecekler.Öyle ise bunca kavga niye?
1980 yılından sonra gördüğüm seçim ve referandum kampanyaları içinde bu referandum kampanyasının en kaba, en kavgacı, en hırçın, en seviyesiz kampanya olarak görüyorum.
Bu ülkede 16 kez anayasa değişikliği yapılmış ,neredeyse 12 Eylül anayasasının ໄ'i değişmiş, ne kavga ne gürültü çıkmış, Ülke yoluna devam etmiş. AKP yaptığı küçük işleri bile büyük işler yapmış gibi topluma sunma alışkanlığı geliştirdi. Sanki bu anayasa değişikliği kabul edilirse 13 Eylül sabahı Türkiye sanki daha demokratik bir ülke olacak.
Şu anda sıradan bir anayasa değişikliği yapılıyor. Ortalık toz duman. Ülke tam ortadan ikiye bölünmüş durumda. Diyelim ki ຦'lilerle Evet çıktı hükümet kazandı. Acaba neyi kazanmış olacak hükümet? İkiye bölünmüş bir ülkeyi kazanmış olacak, hangi hükümet kendi halkının siyasal farklılıklardan dolayı ikiye bölünmüş olarak yaşamasını ister ya da yargıyı ele geçirseler bile böyle bir ülkeyi yönetmek kolay mı olacak?
13 Eylül sabahı TÜRKİYE bu günkü TÜRKİYE olmayacak. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu referandum Türkiye'ye çok şey kaybettirecek. Partiler öyle çirkin bir kampanya yürüttüler ki, 12 Eylül’den sonra ülkenin sorunlarının çözümü için bir araya gelme şansını ortadan kaldırdılar. Bu ülke terörle boğuşan bir ülke.
Rahmetli ninem yumurta lazım olunca bana bir yer gösterir git ordan bir yumurta al gel derdi, giderdim dediği yerde gerçekten yumurta olurdu. Alır nineme getirirdim. Aklım yetmezdi bu işe nenem nereden biliyor diye merak ederdim.
Biraz büyüyünce olayı bende kavradım tavuk yumurtlarken bağırtısıyla ortalığı ayağa kaldırıyor,ninemde o sesi takip ederek yumurtaların yeri biliyormuş.
Bu anayasa değişikliğinin büyük bir kısmına, toplumun büyük bir kısmıda Evet diyor,demek istiyor ama yargının ele geçirilmesi ile ilgili iki madde insanları HAYIR demek zorunda bırakıyor. Hükümet bunu bildiği hap haline getirip topluma yuturmaya çalışıyor bu durum hangi demokratik anlayışa uygun bilemiyorum. Demokrasi tranvay ise her şey olur diye düşünüyorum.
Ama toplumun büyük kısmı ninemin yumurtanın yerini bildiği gibi, buradaki yumurtanın yerini biliyor. Yumurtanın yeri Yüksek yargının ele geçirilmesidir!
Benim gözlemim bu. Referadumun sonucu ຦’lerle belirlenecek anayasa değişiklinin onayı için çok düşük bir rakam, eğer bu rakamlarla sonuç belirlenirse ,sonuç ister hayır ister evet olsun bunun gerçek anlamı HAVET olur.
¨ ¨ ¨
Hemşerimiz OSMAN KARACA’nın 'HER HAYAT BİR DESTANDI'adlı kitabını okudum. Çok güzel bir çalışma olmuş.Yazım tekniği akıcı Türkçesi ile okuması çok kolay ve okunması gereken bir kitap. Çanakkale ve İstiklal savaşına katılan Yozgatlıların ulşılabilinen hatıralarını anlatıyor.GERÇEK, SADE, HÜZÜN ve KAHRAMANLIK dolu bir kitap eline yüreğine kalemine sağlık OSMAN KARACA.
¨ ¨ ¨
Ramazan bayramının HAYIR’lara vesile olmasını diliyorum. HAYIRLI BAYRAMLAR sevgili hemşerilerim.


OKUR YORUMLARI
KAĞAN
10.09.2010 14:16:00

Sayın K.DOĞAN: Atatürk'ün Türk Gençliğine Vasiyeti'ni eğer ezberlemediyseniz, bilirsiniz: ...daha vahimi...satırlarını, ve hatta...satırları takip etmekte;'...iktidar sahipleri şahsi ihtiraslarını müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhid etmiş olabilirler...' diyor.
O meşhur BOP projesi işte bu '...ve hatta...' denilen en vahim durumun ifadesi. Ofer, Tüpraş, Telekom...vs olaylarını lütfen hatırlayın. Her iddia yı inkar etmiş, hatta iddia sahiplerine ağır hakaretler edip, tehditler savurmuştur. Şimdi ayrıntılar bir bir orta çıkıyor...
Adaletin ırzına geçmeye teşebbüs hazırlığında olanlar, zaten mahkemeye bunun için kadı olmak istiyorlar. Aslında Türk Milleti bu kadıları çok iyi tanıyor fakat, her konuda olduğu gibi bunu da anlatacak siyasetci! yok.
Merak ediyorum; affedersiniz, analarını kadıya teslim etmeyi düşününler sonra derdini kime yanacak!..KADI'ya mı?..

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ