İktidar olmak insanı sinirli yapıyor herhalde. Gereksiz asabiyete kapılıyor iktidarda olanlar. Önceki hafta yerel televizyonumuzda Belediye Başkanı Sayın Yusuf Başer’le siyasi parti il başkanları ve temsilcileri vardı.
Böyle bir program her halde ilk defa yapılmıştır. Başkan Yusuf Başer’in siyasi parti il başkanlarıyla birlikte Yozgat’ı ve Yozgat’a yapılanları tartışma isteği büyük bir medeni cesaret örneğidir. Kutlamak gerek.
Ama nedense Anavatan partisi ve MHP hariç diğer partiler böyle önemli bir programa il başkanı düzeyinde katılmadılar. Göstermelik temsilcilerle katılım sağladılar. Sabahda kamuoyunda ne partilerinin ne de temsilcilerinin adı vardı.
Bu program zaman zaman gerilimli de olsa başarılı bir program oldu. Başkan sayın Yusuf Başer’in iyi götürdüğü bir programda Anavatan Partisi il başkanı M.Ethem Kılıçaslan’ın yapmış olduğu binada plana uygun olmayan şeylerin yapıldığını, yarın görevlileri gönderip gereğini yapacağını söyleyiverdi.
Bu sözler tabiî ki tehdit olarak algılandı. Başka türlü de algılanamazdı. Çünkü daha sonra başkanın bu algılamayı düzeltme şansı olduğu halde düzeltme yoluna gitmedi. Çünkü ikinci tur başladığında Anavatan Partisi İl balkanı M.Ethem Kılıçarslan bunun bir tehdit olduğunu, görevlilerin binayı üç kez denetlediğini, yine de gelip denetlemelerini istedi.
Buradaki meselenin önemi şudur. Geçen haftalarda Parantez dergisinde Serhat Ünsal’ın Belediye ile ilgili yazdığı yazıdan sonra ( - ki konu mahkemeye intikal etmiştir ) zabıtaların gelip ruhsatı ve benzeri evrakları gerekçe göstererek dergi bürosunun kapatılmaya zorlandığı da kamuoyunun hayli dikkatini çeken bir konu olmuştur.
Bu iki olayı birleştirdiğimizde ortaya çıkan tablo devleti kendi çıkarlarınız doğrultusunda kullanma eğilimi ortaya çıkıyor. İşte ben bu durumu Yozgat’ın geleceği açısından çok sakıncalı ve tehlikeli görüyorum. Belediye Başkanı olarak kanunun vermiş olduğu yetkileri size muhalefet olan insanlara silah olarak doğrultursanız. Yozgat’ta kötü bir geleneği başlatmış olursunuz. Böyle bir şeyin altından siz de Yozgat’ta kalkamaz sayın başkan.

YOZGAT POP STARINI ARIYOR

Yeni gelen Milli Eğitim Müdürümüz İlimdar Kaya ilk ciddi icraat olarak Milli Eğitim bünyesinde öğretmen ve öğrencilerin katılabileceği müzik yarışması düzenleme kararı verdi.
Yerel basında takip ettiğim kadarıyla bunu eğitimde motivasyonu arttırmak için yaptığını söylemiş. Ben bu duruma ne eğitim psikolojisi ile ne de eğitim pedagojisi ile ilişkilendiremedim.
Olsa olsa durum televizyondaki popüler programlardan etkilenmiş olabilir. Ya da geldiği Kırşehir İlindeki yanık sesli öğrencilere özenmiş olabilir diye düşünüyorum. Sen belki bilmezsin ama boşuna arama diye yazıyorum. Kırşehir’de müzikle ilgilenen insanların akrabalarını biz Yozgat’tan kovma hatasını gösterdik. Onun için çalan söyleyen insanlarımız az.
Ben bu projenin başarılı olmayacağını söylemek zorundayım. Küçük beyinleri yanlış hayallere sürükleyeceksiniz. Eğitimde kaybettiğimiz zaman da cabası olacak. Ödüllerinizi merak ediyorum, birinci olan çocuğa kaset de yapacakmısınız?
Ey benim Yozgat’ım sana ne yakışmıyorki.
Hoş geldin sayın müdürüm İlimdar Kaya hoş geldin.

Tarih : 21.02.2007
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ