Kadim DOĞAN

DİALOG

Gerçek gündeme dönmeliyiz

Adam yakalanmış gazeteciler soruyor pişman mısın? (ne pişman olacağım vatan sağ olsun) diyor vatanın yüreğine kurşun sıkan adam “vatan sağ olsun” diyor, diyebilir. Sana provakatör demek bile içimden gelmiyor kara adam sen olsan olsan şarlatansın. Provakotör olmak için bile zakaya ihtiyaç var. Görüntülerinde hiçbir zeka belirtisi yok.
O kurşun sıktığın gençlerden biri ölse vatan sağ olacak öylemi öyle sanıyorsun aptal ne yazık ki bu topraklar hala senin gibi hainler yetiştiriyor. Ülkenin bir bölümünde hainlerle uğraşırken birde siz çıkın ortaya gün yüzü görmesin, bu cennet vatan. Sizin gibi insanlara alçak demek bile doğru değil alçaklık bile sizin yanınınzda bir yüksekliktir. Çirkin yüzüne tükürülecek kara sakallı karanlık adam.
İlginç şeyler yaşmaya başladık herkes herkesi bir şeylerle suçlamaya başladı. Başbakan kendi gibi düşünmeyenler için “Araf” suresinden ayetler okuyup suçlamaya başladı. Halbuki “Araf” suresi kafirler için yazılmış bir sure. Biz başbakanı eleştiren insanlar, başbakının gözünde kafir miyiz ya da başbakan kimin kafir olduğuna karar verecek kadar ilahi bir mevkide mi onu anlamaya çalışıyorum.
Şunu çok iyi biliyorum ki, Başbakan bile olsanız sizin gibi düşünmeyenlere kafir deme hakkınız yok. Bizim dinimiz buna izin vermez. Ondan dolayı yüreğim rahat ama yinede ülkemin başbakanının kendi gibi düşünmeyen insanlarını kafir yerine koymasını bu ülkenin bir yurttaşı olarak kabul edemiyorum.
Demokrasi diyorsunuz sayın başbakan, ülkenin demokrasiye ihtiyacı var diyorsunuz, bütün sorunları demokrasi ile aşacağız diyorsunuz., ama sizin gibi düşünmeyenleri kafirlikle suçluyorsunuz, siz hangi demokrasiden bahsediyorsunuz. sayın başbakan. Herkesin yurttaşlık hakkından vaz geçip kul olmayı kabul ettiği yeni bir demokrasiden mi bahsediyorsunuz. evet bu ülkenin bütün sorunları demokrasi ile çözülecek bunu biliyorum ve buna bütün yüreğimle inanıyorum. Ama demokras işi ne ABD den ne de AB den beklemiyorum bu ülkenin ikibin yıllık tarihi en çağdaş demokrasiyi oluşturacak medeni birikime sahiptir diye düşünüyorum.
Keşke bu saçma gündemlerden kurtulup ülkenin gerçek gündemine döne bilsek göreceksiniz ki ülkede yoksulluk artıyor. Esnaf işçi memur yani emeğiyle geçinen bütün kesimler çok zor durumda sizden sorunlarına çözüm bekliyorlar. Bu yaşadığımız kent sizin partinize ື oranında oy verdi sizden de kendi sorunlarına çözüm bekliyor.
İnanıyorum ki gerçek gündeme dönersek iktidar olma gücümüz artar bu ülkenin sorunlarına çözüm üretebilirsiniz, geçmiş ideolojinizden gelen kendinizi çözmek zorunda hissettiğiniz sorunlar inanınki demokrasi içerisinde zaman içinde kendiliğinden çözülür.
Bütün sorunların çözümü demokrasinin içinde ama herkesin samimi demokrat olması koşuluyla herkesin ihtiyacı kadar demokrasi talebi bu ülkeyi kaosa sürüklemekte. Önerim siyasi partiler yasası ve seçim yasası ile başlayan bir demokrasi paketi oluşturup demokratik süreci başlatalım.

Tarih : 16.04.2008
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ