Kadim DOĞAN

DİALOG

DOĞRU DEĞİL

ÇEDAŞ İl Müdürü Sayın Bülent Gürel 02.05.2006 tarihli yazıma bir cevap göndermiş ilgisine teşekkür ederim.

Gönderdiğiniz yazıda “Doğrudan temin işleri 4734 sayılı Kamu ihale kanununun 22/D maddesine göre yapılmaktadır.KİK mevzuatlarına aykırı bir durum söz konusu değildir” demektesiniz.

Zaten ben de yazımda ihale yasasına aykırı işler yapıldığı gibi bir iddia da bulunmamıştım.

Kamu ihale kanununun 22/D maddesi incelendiğinde “Bulunduğunuz il’de yaptıracağınız işleri yapan meslek erbabı varken başka illerden bu işler için adam çağrılır” denmiyor.

Bu işleri Yozgatta aynı fiyata yapanlar varken Samsun’dan müteahhit çağırıp ona yaptırmak hiç de etik değil.
Kanunun 22/D maddesini müdür olarak okursanız, Samsun’dan adam çağıramazsınız.Ama kurumun ağası olarak okursanız istediğiniz yerden adam çağırırsınız.

Yozgat işsizliğin en yoğun olduğu bölge küçük işleri bile dışarıdan insanlar yaparsa bu ilin işsizlik sorunu nasıl çözülecek? Samsundan çağırıp iş verdiğiniz arkadaş kaç Yozgatlıyı yanında çalıştırdı.Her bürokrat hizmet ettiği kente katma değer kazandırmak zorundadır.İhale kanununun 22/D maddesi de bu duruma uygundur.
Benim yazımda önemli olan suçlama siyasi kimliğimden dolayı bana ayırımcı davrandığınızı” yazmıştım ve umarım “Ben yanılıyorum demiştim.

Keşke yazınızda yaptığınızın ihale yasasına uygunluğundan (Ki uygun değil) bahsettiğiniz gibi yanılıyorsun, “Kadim Doğan biz sana ayrımcı davranmıyoruz” diye bilseydin.

Geçenlerde kurumun müteahhitleriyle yaptığınız toplantıda benim aldığım işleri iyi yapmadığımı onun için iş vermediğinizi söylemişsiniz. ALLAH İftiradan saklasın.

İftiradan ve iftiracıdan çok korkarım. Kurumun en eski müteahhidiyim.1991 yılındanberi bu kurumla iş yaparım. Hangi işim yarım kalmış. Hangi işi tasfiye etmişim. Bugüne kadar hangi iş için kurumunuzdan tarafıma olumsuz yazı yazılmış?

Üç yılda 100 milyarın üzerinde zararla sayaç okuma, işini bitirdiğim için mi benim işlerim kötü. 7 milyarlık işinizi yaparken iş kazası nedeniyle 40 milyar zarar ettiğim için mi işlerim kötü. 6 ay fazla çalıştırıp tefe farkını vermediğiniz için mi işlerim kötü... İşlerini kötü yapıyor derken vicdanınız yanınızdamıydı?
Ben de senin gibi düşünsem. “Samsun’dan getirdiği insanlardan rant sağlıyor.Onun için bunları getiriyor” desem! Yakışık alırmı benim vicdanım buna razı gelmez.

Bana karşı siyasi düşüncemden dolayı ayrımcılık yaptığınızı ısrarla söylüyorum.Siz de yazdığınız karşı yazıda bunu reddetmiyorsunuz.Kötü olan bu?

2006 yılında hala insanların siyasi düşüncesinden dolayı cezalandırılması kabul edilemez. Bu kafaların ortaçağlarda kaldığını sanırdım.

Sayın müdür beni cezalandırırken benimle birlikte çalışanları ve benim ailemi cezalandırıyorsun. Benim siyasi düşüncemden dolayı daha eğitim gören çocuklarımı cezalandırmaya kalkacak insanlarla mücadele etmesini iyi bilirim.

Oturduğun makamın Cumhuriyetin ve devletin makamı olduğunu hatırlasan daha az yanlış yaparsın.
Konu şahsımla ilgili olduğu için bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. 16 yıl iş yaptığım kurumla bu tür tartışmalar yapmak istemezdim. Ama bazen insan karşı tarafın zorlamasıyla etik dışı tartışmalar yapmak zorunda kalıyor.

Üzücü olan da bu!

Tarih : 01.06.2006
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ