Kadim DOĞAN

DİALOG

Değişim şart

Uzun yıllardır Yozgatta yaşıyorum, ne zaman üç beş insan bir araya gelsek sohbet etmeye başlasak hep Yozgatın kentleşemediği hızla kasabalaştığı, otuz yıl önce Yozgatın daha iyi bir kent olduğu konuşulur.
Tabii bu serzenişler, şikayetler, haksız da sayılmaz. Gerçektende Yozgat bulunduğu bölgedeki yakın iller arasında kentleşme konusunda, kent kültürünün oluşumunda, sosyal yaşamda, ekonomik yaşamda sportif alanda, eğitim alanında bunları daha da çoğaltabiliriz, kısacası hayatın her alanında çok geride kaldı.
Halbuki bu otuz yılın çoğunda Yozgat insanı hep iktidardan yana oy kullandı. İktidardan yana olunca hep kazanacağını düşündü. Ama yanıldı. Hiçbir iktidardan hak ettiği hizmetleri alamadı.
Seçim davulu çalındığında iktidar milletvekilleri geldiler ve neler yaptıklarını büyük hizmetlerini anlatmaya başladılar. Hatta bu seçim niçin onlara oy vermeniz gerektiğini de anlatıyorlar. Hani bir fındık reklamı var ya. Yersen!
Duble yoldan bahsediyorlar doğrudur, ihtiyaç vardı. Adliye binasından bahsediyorlar, yaptıkları alt geçitten bahsediyorlar. Köydes’ten bahsediyorlar. İyi güzel şeyler tabiî ki bunlar yapılmalı.
Ama bira fabrikasının özelleştirilmesinden, özelleştirme sonucu kapatılmasından, 500 işçinin Türkiyenin dört bir yanına dağıtılmasından, özelleştirme demenin fabrikaları kapatmak demek olmadığından, yanlış bir özelleştirme yaparak Yozgata büyük kötülük yaptıklarından, tekelin bölge müdürlüğünü Yozgat taşıdıklarından, köy hizmetlerinde çalışanları dağıtarak Yozgat ekonomisine büyük kötülük yaptıklarından bahsetmeye dilleri varmıyor.
Seçim geldi sizden oy istiyorlar . Güzel sözlerde söylüyorlar. Bir milletvekili seçimle ilgili bir bisiklet örneği veriyordu. Bisikletin iki dişliyle hareket ettiğini ortadaki büyük dişlinin merkezini hükümet arkadaki küçük dişlinin de belediyeler olduğunu bisikletin iyi gitmesi için hükümetten yana oy kullanmanızın menfaatinize olacağını anlatıyordu. İyi süslenmiş güzel laflardı bunlar.
Bisikleti sürmek için bir insana gerek duyulduğunu anlatmıyordu. Bisiklet ne kadar iyi olursa olsun siz iyi bisiklet süremiyorsunuz. Beş yıl önce de bu sözleri söyleyerek insanlardan oy aldınız hiçbir şey yapmadınız. Özür dilerim hakkınızı yemeyelim Ankara yolundaki taş duvarın dibine sarmaşık ekmiştiniz. Unutulmaz bir hizmet olarak Yozgatlının hafızasındadır. Çemsan’daki 18 uygulamasında Yozgatlıya değil ama kendinize iyi hizmetti, unutmayacağız.
Biliyorsunuz dostlar Cumhuriyet Halk Partisinden Yozgat belediye başkanlığına adayım. Otuz yıldır yerelde iktidar olmuş bu iki partiye Yozgatlı seçmeni mahkum etmemek için Yozgatlı seçmene alternatif oluşturmak için, gelişmeyen bütün verilerde hızla geriye giden bu kenti bu içine düşmüş olduğu çıkmazdan kurtarmak, hızla kentleştirerek sosyal ve kültürel yaşamını zenginleştirerek. İstihdam yaratarak güler yüzlü insanların yaşadığı bir kent haline getirmek için ADAYIM.
Yozgatta yaşayan bütün dostlardan destek bekliyorum. Değişim şart diyorum. Değişim olmadan gelişim olmaz. Dünyada değişmeyen tek şey değişimdi.
Yiğidin harman olduğu bu diyarı gelin yiğit, sevecen güler yüzlü Yozgatlıya yakışır hale getirelim. Yozgatlıların bunu yapacağına inanıyorum.
Sağlıcakla kalın.

Tarih : 24.02.2009
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ