Otuz beşinci yıl yazısını yazalı daha beş yıl oldu, ne kadar çabuk geçiyor zaman. 35. yıl yazısını yazan iki değerli arkadaşımız şimdi aramızda değiller, ebediyete intikal ettiler. Serhat Ünsal ve Uğur Köseoğlu ikisini de rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olur inşaallah.
35. yıl yazımda göçten bahsetmişim. O yazıyı yazarken Yozgat'tan ayrılmak hiç aklımda yokken bugün ben de Yozgat'tan göçmek zorunda kalmışım. Başka bir kentte yeni bir hayat kurmaya çalışıyorum. Sanırım benimle birlikte Yozgat'tan ayrılmak zorunda kalan bir başka köşe yazarı arkadaşım da oldu.
Kent insanlarını değirmen gibi öğütmeye devam ediyor. Göç son hızıyla sürüyor. Göçü engellemek için kimsenin bir çabası yok. fiimdiki valiler gelip bir “termal” türküsü söyleyip gidiyorlar. İyi ki sıcak su var memleketin sağında solunda. Yoksa ne yapardı Yozgat valileri?
Bir kentin en önemli kuruluşlarıdır yerel gazeteler. Bir kentin yerel gazeteleri ne kadar kaliteli olursa o kentin yönetimi de o kadar güçlü olur. Ya da olması gerekir.
40. yılını kutladığımız Yozgat Gazetesi Anadolunun ve ülkenin en güçlü bir yerel gazetesidir. Bunu ben söylemiyorum. Türkiye'de gerçekleri söylüyor. 40. yılda yerel basında çoğu uluslar arası olan 19 ödül dile kolay. Aşk olsun Osman Hakan Kiracı ve Yozgat Gazetesi çalışanları hepinize aşk olsun!
Bu kadar güçlü gazetesi olan bir kent neden kar gibi eriyip hızla küçülüyor dersiniz. Onu da yöneticilere sormak gerekiyor. Çünkü onlar sadece manşetleri okurlar, kendileri ile ilgili ne yazılmış onları ararlar. Onlar için gerisi teferruattır, önemi yoktur.
Bürokrasinin yerel basına bakışı gazeteciler gününde bir kutlama yayınlamak, kendisiyle ilgili hoşuna gitmeyen bir haber yapılmışsa arayıp 'keşke bana sorsaydın.' demek. Valiler için yerel basın “ hoş geldin” ziyaretine iade i ziyaret, görevden alınınca “veda” ziyareti. Hepsi bu kadar.
Onun için YOZGAT bu kadar!
Yozgatlıya gelince söyleyecek sözüm yok. Onlar ne Yozgat Gazetesinin, ne Osman Hakan Kiracı'nın ne onca yazarın farkında bile değiller. Onlar için Yozgat Gazetesi olsa da olur, olmasa da olur.
İşin somut gerçeğini üstad Abbas Sayar söylemiş..
''30 yıl bedava gazete dağıttım da Allah'ın bir kulu bu değirmenin suyu nerden geliyor demedi.
'' Bedava hayatlar ve bedava gazete.
45. yıla ulaşma dileğiyle.

05.03.2013
OKUR YORUMLARI
can kılıç
04.06.2013 14:12:00

YAZINIZ AYLARDIR DEĞİŞMİYOR,ÜLKENİN HER BYERİNDE EYLEMLER VAR BU SESİZLİK NİYE,HALA 12 EYLÜL KORKUSUMU YAŞIYORSUNUZ.KADİM BEY SİZİNDE BU EYLEMLERLE İLGİLİ SÖYLEYECEK SÖZÜNÜZ OLMALI,SİZ YAZMASSANIZ YOZGATTA KİM YAZACAK Kİ,SİZİ ÖNEMSİYORUZ YOZGAT BASININDA FARKLI TEK SESTE OLSANIZ BİZE YETER. SOL YANINIZDAKİ KIPIRTIYI DİNLEYİN VE YAZIN

MÜHENDİS
06.05.2013 11:20:00

Abiciğim Boğazlıyan Cavlak'ın sıcak suyu senelerdir boşuna akıp giderken, Saraykent hamamı yıkılıp tarihe karışmışken, Sarıkaya suları bakımsızlıktan çürürken, Sorgun Bedirbaba, Lokman hekim ayakta kalma mücadelesi verirken, Yozgat merkez taşocağında olmayan sıcak suyu aramaya ödenek harcamak...
Serhat hocamı ve Uğur Köseoğlunu rahmetle anıyorum.

süheyla kara
22.03.2013 17:49:00

sadece gazete mi bedeva,artık her şey bedeva,kömür bedava,aş evleri bedava içi erzak dolu fileler bedeva,elektirik kaçak su bedeva hava bedeva kadınları dövmek bedeva,sokakları kirletmek bedeva başkanım artık her şey bedeva tabi bir gün fatura çıkar bu halka ozaman ne olur bilemiyorum,yozgat gazetesinin 40.yılını kutluyorum o hakan kiracı ve çalışanlarını tebrik ediyorum.

mahmut erdem
12.03.2013 09:02:00

birdeyim vardır kedi emeginin farkına varan kadın komşusuna ,kendi getirdigim tuzu vermem ama kocamıngetirdiğinede karışmam ,evet hocam biz o emekle halyoluna konan bir kıymetin değerini kolay bilmiyoruz saygılar

çağdaş
09.03.2013 11:28:00

evet yozgatta toplumun bir kısmı yozgat gazetesinin farkında olmayabilir.ama okuma yazması olan bizler dikkatle hepinizin yazılarını zevkle okuyoruz.aydınlanıyoruz.ama ışıgınız ara sıra geliyor.devamlı olsun isteriz.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ