Kadim DOĞAN

DİALOG

CHP ve başarı

Tembelliğim üzerimde uzun süredir köşe yazımı yazamıyorum. Oysa yazacak o kadar çok şey var ki! Okurlar arayıp sitem ediyorlar.
Son yazımdan dolayı dalga geçenlerde var. CHP'nin almış olduğu yüzde 26 oyu başarılı bulduğumu yazmıştım ya yazı yazmamamı ona bağlayan dostlarım var. Diyorlar ki AKP'nin yüzde 50 sinin karşısında CHP'nin yüzde 26'sının nasıl bir başarı olduğunu anlatmakta zorlanıyorsun onun içinde yazı yazmaya ara verdin diyorlar.
Esnaf için müşteri her zaman haklıdır. Bizim içinde okuyucu her zaman haklıdır. Ama ben yine de CHP'nin yüzde 26 oyunun başarılı olduğuna inanıyorum.
Türkiye solu 1980'lerden beri sürekli geriledi. Zaten 1980 ihtilali türk solunu yok etmek için yapıldı. Tüm bunlara rağmen solun yüzde 26 oy alması küçümsenecek bir durum değil. Daha iyi olamaz mı? Tabi ki olur, olmalı. Onun içinde sola inanan herkes üzerine düşeni yerine getirmeli.

İşte Türk solunun burada sıkıntısı var. Herkes konuşuyor ama kimse hiç bir iş yapmıyor. Yıllarca milletvekilliği yapmış insanlar önseçimle seçilemeyince hemen partiye saldırıyor. Kendileri olmayınca Türkiye'de solun olamayacağına inanıyorlar.

Halbuki yıllardır Türk solunun sırtında kene gibi yaşıyorlar farkında bile değiller.
İşte bu gibi siyaset esnafını temizleyerek yüzde 26 oy aldığı için CHP başarılı diyorum.
CHP geçmişten ders çıkarmıyor. Onun için de hep kendi kaybediyor. 1989 yerel seçimlerinde o zamanlar ki adı ile SHP Türkiye'de birinci parti olmuş belediye başkanlıklarının 56'sını almıştı. Ondan sonraki seçimlerde parti küçülmeye başlamıştı. 1994 yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara dahil bütün belediyeleri kaybetmişti.

Şu anda da mevcut belediyeler CHP'ye yük. Belediye başkanları hizmet üreteceğine mazeret üretiyor. Halbuki hiçbir iktidar ağlama yeri değil.

CHP'nin öyle bir şanssızlığı varki elindeki belediyelerin çoğu sahil kentleri. Yazın ülkenin her yanında yaşayan insanlar tatil amaçlı bu kentlere geliyorlar ve CHP belediyelerinin başarısızlığına tanık oluyorlar.
CHP'den belediye başkanın seçilenleri yakından izleme imkanım var burada. Sanıyorum kendilerinde ilahi bir güç olduğunu sanıyorlar. Halkla ve halkçılıkla hiç alakaları yok. Kendini seçen örgütleri tanımıyorlar, yok sayıyorlar. Hepsi kendi bölgesinde kendini derebeyi sanıyorlar. Seçime 2 gün kala bir belediye başkanı partinin genel başkan yardımcısına basının önünde küfredebiliyor.

Dedim ya şu anda mevcut belediye başkanlarının çoğu CHP ve Türk soluna yük. Büyük zararları var. CHP ilk belediye seçimlerine kadar yeni insanlar yetiştirerek belediye seçimlerine girmeli yoksa sonuç hüsran.
Anadoluda bir söz vardır. ''Şıh uçmaz mürit uçurur.'' diye CHP de bunun tam tersi oldu. Müritler oturdu şıh kendi uçmaya kalktı. Ancak bu kadar uçabildi. Bir yılda CHP dört kez MYK değişikliği yaptı. AKP dokuz yıl iktidarda bu kadar başkan değiştirmedi. Yani CHP'de birşeyler yolunda gitmiyor. Onun için tüm bu şartlar altında % 26 çok büyük oy. 60 yıldır iktidar olamayan bir partinin ülkenin dörtte birinin oyunu almasını başarı olarak görüyorum.

İl örgütleri ve il başkanlarını yazmaya bile gerek görmüyorum. Onların CHP ile tek ortak noktaları il başkanlığı etiketine ihtiyacı var o kadar.

Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Ramazan Bayramı'nın tüm hemşerilerime mutluluk getirmesini diliyorum

Sağlıcakla kalın.
OKUR YORUMLARI
hasan
04.10.2011 14:19:00

sevgili okuyucular bugün ülkemizde herkes siyaset degil olmayan ekonomiyi konuşuyor bu kadar cari açıgın oldugu bir ülkede siyaset yapıla bilirmi yapılırsa ancak paranız kadar yapa bilirsiniz chp nin parası bu kadar aldıgı oyda ancak bu kadar oluyor daha fazlası ancak halkın gercek ekonomık durumu analız edebildiginde saglıklı oy kullanacagını ümit etmek istiyorum.selamlar.

ayşe can
16.09.2011 16:58:00

iyi de kadim bey yozgat ta siz olsanız bu mevcut örgütle birlikte olabilirmisiniz.ali kefen giderken chp ye yapabileceği en büyük kötülüğü yaptı.chp yi küçük bir azınlığın eline bıraktı,tabi bu durum sosyaldemokratlar için önemli değil ama sosyaldemokratların oyları milletvekili çıkarmaya yetmiyor.merkezdeki insanlarda bu örgüte oy vermez.sanırım chp başarılı olmamak için elinden geleni yapıyor. eline kalemine sağlık chp nin başarısı demokrasinin başarısıdır.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ