Kadim DOĞAN

DİALOG

BÜYÜK HAYALLER

Büyük hayaller koyuyorlar önümüze ama küçük sorunlarımızı çözmüyorlar. Halbuki biz sıradan insanlar sorunlarla boğuşuyoruz. Bu sorunlar sarmal haline geliyor be yavaş yavaş yok ediyor bizleri. Görüyorsunuz yada duyuyorsunuz televizyonlarda insanlar intihar etmeye başladılar hemde ailecek.
Eğer ilgilenen olsa sorunları o kadar basit ki. Ama bir türlü sıradan insanların sorunlarına sıra gelmiyor. Seçim yoksa sıradan insanları yani bizleri hatırlayanda yok.
Her seçim dönemi büyük bir hayal konuyor toplumun önüne ve o hayal tartışılıyor. Aradan yıllar geçiyor ve o hayalle ilgili hiçbir çalışma yok. Sonra bir başka hayal sürülüyor toplumun önüne.
Bundan 5 yıl önce yerli uçak göklerde dendi. Her yer yerli uçak afişleriyle donatıldı. 2019’da yerli uçakla seyahat edecektik ama olmadı. Ne uçak var ne fabrikası, durmak yok yola devam.
Uçak olmadı yerli ve milli araba üretimine geçtik. Birkaç yıl önce bir araba tanıtıldı. Hepimiz sevindik bizim de yerli arabamız olacaktı ama olmadı. Ya da birileri beğenmedi. Geçenlerde yeni bir araba tanıtıldı. 2022’de seri üretime geçileceği anlatıldı. Tabi böyle bir projeye karşı çıkmak ne mümkün. Muhalefet dahil herkes yerli araba üretimimize destek verdi. Umarım 2022’de bu araba üretilir de toplumun sevinci kursağında kalmaz.
Son yıllarda siyasette yerli ve milli lafı çok tuttu onun için bütün problemlere yerli ve milli demeye başladık.
İyi tamam yerli ve milli de insanın aklına geliyor kötü niyetimden değil. Telekom yerli ve milli değil miydi? Tekel yerli ve milli değil miydi? Seka yerli ve milli değil miydi? Et Balık yerli ve milli değil miydi? Sümerbank yerli ve milli değil miydi? Şeker Fabrikası yerli ve milli değil miydi? Bu listeyi uzatmak mümkün.
Artık bizim yediğimiz mercimekten tutun da hayvanlarımızın yediği samana kadar hiçbir şey yerli ve milli değil. Bu ülkede üretilen tarımsal ürünlerin neredeyse tümü ithal ediliyor.
Eğer yerli ve milli üretim yapacaksak ki doğrusu bu önce tarımdan başlamalıyız. Bu ülkeyi yine kendi kendine yeter hale getirmeliyiz. Sonra o büyük hayalleri gerçekleştirelim. Saman ithal eden bir ülkenin uçak üretmesini normal bulmayı kiraya verilmemiş hiçbir akıl düşünmez.
Yaklaşık yedi yıl önce bir seçim döneminde başlayan bu günde alevlenen yerli ve milli İstanbul projesi var. Toplumu tam ortadan 2’ye bölüyor. İlk bakışta bir rant projesi olduğu belli televizyonda gördüğümüz kanala ait resimler ikinci bir Dubai yapılacağı düşüncesi oluşturuyor. Zaten projenin Türkiye’de tanıtılmadan önce Arap ülkesinde tanıtılması hedef kitlenin biz Anadolu insanları değil körfezin zengin Arapları olduğunu açıkça belli ediyor.
Yani eğer bu proje gerçekleşirse bizler orada kapıcı bile olamayız gibi görünüyor. Ama insanımız konuyu tartışmaya canhıraş devam ediyor. Oysa ki o projede ne kendine ne de çocuklarına yer yok ve olmayacakta. Toplum bu konuda ikiye bölünüyor. Oysaki birlik olmaya ne kadar ihtiyacımız var.
Bence bu büyük hayal projelere biraz ara verip toplumun küçük ama hayati sorunlarını çözelim. Birliğimizi sağlayalım. Sonra büyük hayallerimizi gerçekleştirebiliriz. Sağlıcakla kalın.

OKUR YORUMLARI
hasan baycan
26.01.2020 16:19:00

sevgili kadim doğan kardeşim ağar ve yorucu konulara değinmişsin bu bizleri bozar günlük gaz veren konuları ırdele kısa tıyolar vereyim mesela havaalanı hızlı tren gibi konuları varken böyle mevzular ilği alanımıza girmiyor selam ve sevgiler

Yasin Ali Er
21.01.2020 11:12:00

Bütün sistemlerin önceliği, insanı mutlu etmektir.
Tüm ideolojik yapılanmalarda da temel hedef budur.
Yazınızın bu anlamdaki işaretleri dikkate alınması gereken önemli uyarılar mahiyetinde...
Tebrik ediyor, yazılarınızın da devamlılığını diliyorum.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ