Kadim DOĞAN

DİALOG

Bir başkadır benim memleketim

Yozgatlıyım deyince önce insanların tepeden bakışıyla karşılaşıyorsun. Bu yargı zaman içinde oluşmuş. Ben kişi olarak bu tepeden bakışın altında hiç bir zaman kalmadım. Her zaman böyle birşeyle karşılaşınca söyleyecek sözüm vardır.
Şimdi Yozgat'ın dışında ama internet aracılığıyla her gün Yozgat ile birlikte yaşıyorum. Ne olmuş, ne bitmiş, kim ölmüş, kim evlenmiş günlük haberimiz oluyor. Yozgat'ı Yozgatı'ın dışında gözlemleme şansımız var. Neden insanlar Yozgat için ön yargılı daha iyi fark edebiliyorum.
Son bir hafta içinde Yozgat yerel basınında iki haber ilgimi çekti. Bugün bunları yazmak istiyorum, çünkü; ‘Neden insanlar Yozgatlıya tepeden bakıyor’ a bir ipucu olabilir.
Yerel basındaki haber "4 C’ye geçen Yozgat'lı tekel işçileri AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ'a teşekkür ziyareti yaptılar." Bu ziyaretin yapıldığı günlerde Ankara'da Türkiye'nin her tarafından gelen Tekel işçileri direnişteler, birçoğu da açlık grevindeler.
Amaçları kazanılmış haklarına sahip çıkmak 4 C gibi iş güvencesi olmayan bir statüde değil, yarınlarının güvence altında olduğu bir statü istiyorlar ve sonuna kadar da haklılar. Ben de insan olarak, Tekel işçilerinin yapmış olduğu bu direnişi destekliyorum.
Türkiye'nin her tarafından Tekel işçileri Ankara'da direnişe devam ediyor. Bizim Yozgatlılar yok. Olmaya bilirler, direnişe katılmayabilirler. Bunları anlayışla karşılamak mümkün. Ama Türkiye'nin her tarafından gelen insanlar direnişe devam ederken Yozgat'ta direnişi kırmak yani diğer bir deyişle grev kırıcılığı yapmak, seni Tekel de işe alanlara küfrederken, 4 C’ye alanlara teşekkür etmek oluyor. Bu da sadece hemşerilerime kısmet oldu.
Atatürk'ün "Bozok Yaylası'nın yiğit evlatları var olun." dediği insanlar bizler miyiz acaba?
İkinci haber Nesrin Masarifoğlu hanımefendinin İstanbul’da Yozgat valisiyle yaptığı ve Yozgat Gazetesi'nde yayımlanan söyleşisi, vali beyin ağzından " Yozgat yoktu, şimdi var.”
Hoşgeldin sayın valim iyi ki geldin.Yozgat yoktu sen geldin var ettin. Seninde Yozgat'ında varlığı daim olsun. Ama size sormam gereken sorular var sayın valim. Cevap verirseniz onu da yazarım.
1. Yozgat 700.000 nüfustan 480.000 nüfusa düştü. Bundan dolayı mı Yozgat yoktu var oluyor?
2. Yozgat altı milletvekilliğinden dört miletvekilliğine düştü. Bundan dolayı mı Yozgat varoluyor? Bir gemi gibi yüklerini atarak mı suyun üstünde kalıyor? Bir kent göç verdikçe mi yoktan varolmaya başlıyor?
3. 2023 vizyonuna gerçekten inanıyor musunuz, yoksa nasılsa 2023'te ben Yozgat'ta olmayacağım diye mi düşünüyorsunuz?
Cumhuriyet'in 87. yılında 1000$’ı bulmayan Yozgat'ın mili gelirinden aldığı pay 13 yıl sonra yani 2023'te nasıl 15.000$’a çıkacak? Bunun mantıklı bir izahını yapabilir misiniz Yozgatlılara? Yozgat'ın hayallerle süslü vizyonlara değil gerçeklere ihtiyacı var. Aş, iş, ekmek Yozgat'ın gerçeği bu! Eğer bir siyasetçi Yozgat yoktu şimdi var dese anlamaya çalışırdım ama bir ilin valisinin söylemesini anlamıyorum, anlamakta istemiyorum. Yozgat'ın yaşı sanırım Malazgirt'e yakındır.
Yozgat her zaman var olacak ama hayallerle değil kendi gerçeğiyle!


19.03.2010
OKUR YORUMLARI
aydın
05.04.2010 15:35:00

2023 yılına ne kaldı ki ben vali beye inanmak istiyorum eğer vali bey kendine inanıyorsa.zaten validen yozgatı kalkındırmasını isteyenmi var. valinin ki kendi kendine iş çıkarma .

aslı
24.03.2010 11:33:00

yozgatlı tekel işçileri başbakanın dediği gibi yan gelip yatanlardan olsa gerek 4c yi kabul etmek ayıp değil ama eylemdeki arkadaşlarını satmak ayıp yozgatlı işçilere hiç yakışmamış vali beyede ne söyleyim ki onun oturduğu yerden öyle görünüyor belki de

Mühendis
22.03.2010 09:55:00

Bir başkadır benim Yozgat'ım:
15 bin işsizi olan, bir tek fabrikası olup oda elinden alınan, TOKİ de bir tek amelesinin dahi çalıştırılmadığından insanlarının çalışmak için diğer illere gittiği, ilçelerinin belde, beldelerinin köy gibi olduğu,Topaç,Sağlık,Gündoğdu,Bicikler,Derecik,Örencik,Aydoğan ve sayamayacak kadar çok köylerinde 3 haneden 2 sinin yardım paketleri, kömür ve seçim rüşvetleri dahi geçimlerini sağlayamadığı için boşaltıldığı bir vilayet daha varsa lütfen bilmek istiyorum.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ