Kadim DOĞAN

DİALOG

ANAP’IN YENİ BAŞKANI

“Seni düşünmek
Güzel şey
Umutlu bir şey
Dünyanın en güzel sesinden
Dünyanın en güzel şarkısını
Dinlemek gibi bir şey
Ama artık umut yetmiyor
bana
Ve ben artık
Şarkı dinlemek değil
Şarkı söylemek istiyorum”
Can dostum Mehmet Kılıçarslan Şarkı söylemeye karar vermiş. Ne mutlu ona, ne mutlu Yozgat’a. Böyle genç, iyi düşünen, geleceğe dair projeleri olan bir siyasetçi kazandı.
Yozgat’taki mevcut siyasetçiler bu güzel siyaset şarkısını en berbat bir sesle söylemeye başladılar. Vatandaş buna tepkili, milletvekillerinin ilçe gezilerinde yaşananlar bu durumun ispatıdır.
Böyle bir zamanda bu siyaset şarkısını daha iyi söyleyeceğine inandığım Mehmet Kılıçarslan’ın felsefesine inandığı Anavatan partisine il başkanı olması Yozgat siyaseti adına beni ümit var etmiştir. Yiğitçe bir davranış olarak değerlendiriyorum. Yiğitlik bırakıp kaçmak değil. İnandığın değerlerin yanında olmaktır. Oysa Anavatan Partisi kimlere neler verdi, hangi makamlara getirdi. Ama bugün onlar yoklar.
2002 seçimlerinde Anavatan partisinin barajın altında kalacağı belli iken milletvekili aday adayı olan ve sıralamaya bile konmayan Mehmet Kılıçarslan bu gün Anavatan partisinin il başkanı. O gün sıralamada olanlar parti’de yoklar.
Bugün baraj sorunu olan bir parti’de il başkanı olmak, o partinin felsefesine inanmak demektir. Mehmet Kılıçarslanın Anavatan ve Özal felsefesine inancını iyi bilirim.
Ben solda siyaset yapan biri olarak Mehmet Kılıçarslan’ı dinlemekten, onun önce Yozgat, sonra Türkiye için düşüncelerini, hayallerini öğrenmekten hep keyif aldım.
Bir gün siyaset Mehmet Kılıçarslan’ın önünü açar, makam sahibi yaparsa inanın parlamentoya gönderdiğiniz de ne yapacağını bilen donanımlı bir insan gönderdiğinizi anlayacaksınız. Anavatan Partisi Yozgat’ta yapabileceği en doğru seçimi yapmıştır. Partiyi gerçek bir partiliye emanet etmiştir. Bu durum Yozgat’ta Anavatan partisinin hızla toparlanacağını gösterir.
Mehmet Kılıçarslan iş hayatında başarılı bir insandır. Düzenli bir aile yaşamı vardır. Siyasette başarılı olacağı konusunda en küçük bir süphem yoktur.
Böyle zor bir zamanda siyasete girdiğinden dolayı tebrik ediyorum. Kendisine ve partisine başarılar diliyorum.
Yolun açık olsun Sayın Başkanım.

Tarih : 01.08.2006

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ