Kadim DOĞAN

DİALOG

7 Haziran mesajları

Herkesin kazandığı bir seçim yaşadık. Kaybedeni olmayan seçim olsa olsa böyle bir şey bizim ülkemizde olur.
‘AKP ben birinci partiyim’ diyor doğal olarakda seçimin birinci partisi seçimin galip partisidir. Eğer Türk halkı 12 Eylülden kalma ๾ barajını kendi kaldırmaya karar vermese AKP yine büyük bir çoğunlukla tek başına iktidar olacaktı. Bu haksızlığa türk seçmeni ‘hayır’ dedi ve HDP'ye verdiği oylarla bu oyunu bozdu.
CHP ben oyumu düşürmedim hatta 250 bin yeni oy aldım onun için ben seçimden galip olarak çıktım diyor. Kurulacak hükümet içinde kırmızı çizgilerini ortaya koyuyor.
MHP % 17 oy alarak hem oy sayısını arttırıyor hem de milletvekili sayısını arttırıyor. Bundan dolayı oda seçimin galibi olduğunu idda ediyor. Herşeye kapılarını kapatarak yeni bir seçim istiyor. Hatta parlamentonun bir kısmını da yok sayıyor.
HDP seçimlere parti olarak ilk defa giriyor ກ gibi ciddi bir oy alıyor. MHP kadar milletvekilini meclise sokuyor. 14 ilde birinci parti oluyor, doğal olarak o da seçimin gerçek galibinin kendisi olduğunu iddia ediyor. Gel de çık işin içinden.
Muhalefetteki üç parti seçim meydanlarında AKP için söylediklerini unutuyor ve daha ilk günden birlikte hareket etme imkanını ortadan kaldırıyorlar.
Meclis başkanlığı seçimimbde iyi bir sınav veremiyorlar. AKP'nin adayının seçilmesini kolaylaştırıyorlar. AKP'nin olmayacağı bir hükümet modelini böylece ortadan kaldırmış oluyorlar.
Tabii bu bir siyasi tercihtir. doğru olup olmadığı yine bir seçimle ortaya çıkar bunu da bekleyip göreceğiz.
Ben seçim sonuçlarını şöyle okuyorum. Seçmen AKP'nin gidişinden memnun... AKP'nin yapmış olduğu yatırımları ve yapmak istediği yatırımları ຝ düzeyinde destekliyor ve bu ciddi bir destektir. Ama AKP'nin 17-25 Aralık yolsuzluk olaylarından sonra uyguladığı politikalara karşı geliyor. Hukukun ortadan kaldırılmasına destek vermiyor. Erkler ayrılığından uzaklaşmaya razı gelmiyor.
Bundan dolayı da AKP'nin tek başına iktidarına son veriyor. “Yanına bir parti alarak hükümeti kur ortak akılla ülkeyi yönet” diyor.
Türkiye'de kurulacak en doğru hükümet AKP'nin içinde olduğu bir hükümettir. Ama yanına kimi alacağı da önemli. Ben tüm hükümet seçeneklerini gözden geçirmeden kendimce inandığım hükümeti yazacağım.
Türkiye'nin üç önemli sorunu vardır. 1. Kürt meselesi 2. İşsizlik 3. Yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele. Sorun çok ama öncelikli sorunlar olarak bunları görüyorum.
Kürt meselesi Çözülmeden diğer iki sorunun çözülmeside mümkün görünmüyor. Kürt meselesi konusunda AKP açılım sürecini başlatarak bu sorunu çözeceğini idda etti. HDP'de bu konuda AKP'yle birlikte hareket etti.
Eğer bu sorunun çözümü Türkiye'nin öncelikli meselesi ise bu sorunu çözebilecek meclis çoğunluğu vardır. AKP'nin ຝ HDP'nin de ກ oyu toplamda ສ eder. Hatta CHP bu sorunun çözümünde kurulacak hükümet destek isterse kaçmayacağı ortadadır. ຍ'te üstüne koyarsanız ໃ gibi bir kamuoyu desteğine ulaşılmış olur. Ve bu sorunun çözümü kolaylaşır. Bu sorun çözülürse Türkiye'nin önü açılır diye düşünüyorum.
Yani ben Türkiye'nin şu anda AKP-HDP hükümetine ihtiyaç duyduğunu seçim sonuçlarının da böyle okunması gerektiğini düşünüyorum. 'Taç giyen baş akıllanır.' diye bir ingiliz atasözü var. HDP'ninde hükümette yer alması, sorumluluk alması Türk siyasetine olumlu şeyler katacağını düşünüyorum.
Ramazan ayı dolayısıyla tutmuş olduğunuz oruçların Cenab-ı Hak tarafından kabulünü diliyorum.
Bayramınız mübarek olsun. Daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle. Sağlıcakla kalın.

16.07.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ