Habib COŞKUNSOY

TIRPAN

Bu nasıl Atatürkçülük

Bu günlerde şarap parası bitenler Atatürk üzerinden salvolara başladı yine. Yazarın biri birkaç sanatçıyı örnek vererek nasıl dimdik ayakta durduklarını Atatükçülük’ten taviz vermediklerini yazdı. Yazdı ve azdı…
Yazdıkları sanatçılara bakınca bunlardan biri zamanın pornocusu. Ondan tatmin olamayınca da homoseksüelliğe başlamıştı. Şimdi Atatürkçü olmuş. Oysa bir bakanlığın yapmış olduğu özel tiyatrolara verilen destekten en büyük payı alırken sesi çıkmıyordu. Demek ki şarap parası bitmiş bu günlerde. Bir kokteylde önüne konacak bedava şaraba susacaktır.
Bir başka artist ise zamanında Kürdistan tabelasının geçtiği bir film de oynayarak o filmin Avrupa’da ödül almasına sebep olmuştu. Şimdi unutulmuş ve sapasağlam Atatürkçü olmuş.
¨ ¨ ¨
Atatürk’ü böyle seveceksiniz dayatması hala birkaç beyni sulanmışca devam etmekte.
Nedir “böyle sevmek”?
Hem Marksist, hem Kominist, hem sosyalist, hem ataist…
Atatürk bunların hiç biri değildi oysa.
Atatürk yenilikçi, çağdaş, dindar ve Cumhuriyetçi’ydi.
¨ ¨ ¨
İşte, o yazar iyi makale yazar. Espirileri iyi, gece gündüz düşünür ve yakalar. Birkaç kelime üzerinde döner durur. Hep eleştirir, ama ürettiği bir şey yoktur. Çözüm üretmez. Eğer bir eleştirinin arkasında çözüm önerisi yoksa yazdıklarının da bir anlamı yoktur.
Aslında bu kişilerin bu topluma da saygısı yoktur. Kendileri de yazdıklarının arkasında durmazlar.
Özel hayatları içki ve eğlence üzerine kuruludur.
Aile mefhumundan uzak, insan sevmeyip hayvan severler.
Evlilikleri bir yıl sürer. Flört hayatları kendilerine yasaldır.
Kurdukları kumpaslar ayaklarına dolaşır.
Her şey onlara müstahaktır.
Devlet onlara hep bakmak zorundadır.
“Bu devlete çocuğunu asker olarak vermeyeceksin”i savunurlar.
Biz biliyoruz ki, toplumun çocuklarını Atatürk’e düşman etmeye çalıştınız. Bu çalışmalarınız hep başkalarının işine yaradı.

25.10.2012
OKUR YORUMLARI
mahmut erdem
26.12.2012 10:39:00

sayın yazar selamlar ,evet dediklerinizinn bir eksiği olmuş.mesela büyük lider ADAMGİBİ İÇERDİ,VEDEhiç bir devletin uydusu olmakiçin uğraşmadı kendi köylu, işcisinin çalışma alanı olan fabrikalarını kapatıp yada satmadı öyle yiğit yazarlarımız da vardıki kendi yazdıklarının arkasında hep durdular bu ülke hiç bukadar emperyallerin oyuncağı olmamıştı köylüsü kendi tohumuyla ekebilir içisi kendi öz fabrikadında alınteri ile yuvasına birdilim ekmek göturur ALLAH Bereket versin bugünde karnımız tok üstümüz pek diyebilirdi şimdiki halimizgibi hakkını artayamaz sesini çıkaramaz biçare bir hayatımız yoktu ALLAHA Şükürlerolsun. o günleride gördü bu ülke bu günleride görüp yaşıyoruz yapanın yanına kalıyor butün haksızlıklar. tekrer selamlar.sürçi lisan etmişisek afola.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ