YUKARIKARAHACILI KÖYÜNE ‘KORONAVİRÜS’ KARANTİNASI

YUKARIKARAHACILI KÖYÜNE ‘KORONAVİRÜS’ KARANTİNASI

Yozgata bağlı Çekerek ilçesinin en büyük köylerinden biri olan Yukarıkarahacılı köyü Koronavirüs tedbirleri kapsamında Yozgat Valiliğince karantina altına alınarak köye geçici süreyle giriş ve çıkışlar kapatıldı.Yozgat Valiliği ,Yukarıkarahacılı  köyünde  Kovid-19 salgınının kontrolü için karantina uygulamasına başlandığını  duyurdu.

Edinilen bilgilere göre,Çekerek ilçesinin güneyinde 20 kilometre mesafede yaklaşık 600 kişinin yaşadığı  belde büyüklüğündeki Yukarıkarahacılı köyüne İstanbuldan gelen bir kişi rahatsızlığı nedeniyle tedavi için hastaneye başvurdu.Adı açıklanmayan Yukarıkarahacılı nüfusuna kayıtlı kişide  kovid-19 virüsü pozitif çıkınca köyde temas kurduğu isimler tesbit edildi ve Sağlık müdürlüğü Yukarıkarahıcılı köyünde karantina kararı aldı.Hastanede tedavi altına alınan kişinin Yukarıkarahacılı köyüne gelmeden önce İstanbulda umreden dönen bir akrabasını ziyarete ettiği öğrenildi.

Yozgat Valiliği ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada köydeki karantina uygulamasını kamuoyuna şöyle duyurdu :

“Çekerek İlçemize bağlı Yukarıkarahacılı Köyünde Koronavirüs salgınının kontrolü açısından, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri kapsamında 27.03.2020 gününden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına geçilerek, köye giriş ve çıkışlar kapatılmıştır.”

28/03/2020 14:51
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ