YOZGAT’TA ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

YOZGAT’TA ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

Yozgatta 24 kasım öğretmenler günü nedeniyle Yozgat Valisi Ziya Polat,Ak Parti Yozgat milletvekili Yusuf Başer,Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar ve Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz birer mesaj yayımladılar.

Konuya ilişkin mesajlar aynen şöyle :

VALİ POLAT : ÖĞRETMENLERİMİZ GELECEĞİN MİMARI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

“Türk toplumunun şekillenmesinde önemli değeri olan, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı büyük bir sabır ve fedakarlıkla yetiştiren öğretmenlerimiz; toplumumuzun en saygıdeğer ve cefakar insanlarıdır.
Eğitim bugün kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değer olarak vurgulanmakta olup, bu anlamda ülkemizin aydınlanmasında ve gelecekte daha eğitimli, bilgili ve bilinçli bireyler oluşturulmasında öğretmenlerimizin bilgisi ve eğitim anlayışı son derece önemlidir.Bu millet, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürmektedir.
Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.
Ülkemizin dört bir yanında fedakârca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.”
……………..

YOZGAT MİLLETVEKİLİ BAŞER : BÜYÜYEN HER FİDANDA ÖĞRETMENLERİMİZİN  İZİ  VAR

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından beri ‘’Öğretmenler Günü’’ olarak kutlanmaktadır. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.
Öğretmenlerimiz, en zor şartlarda dahi geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanlarımıza ulaşarak, fedakârlığın en büyüğünü göstermişlerdir. Eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyerek, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayretini göstermişlerdir.
Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı emanet ettiğimiz, ülkemizin dört bir yanına bilimin ve medeniyetin ışığını yaymakta olan Öğretmenlerimiz; kalplerimizde, zihinlerimizde, hatıralarımızda saygın ve ayrıcalıklı bir yere sahip oldukları gibi ülkemizin ve milletimizin gelişimi için hayati öneme sahipsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kıymetli varlığımız olan siz değerli öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Büyüyen her fidanda, açılan her çiçekte kokunuz; geçmişte ve gelecekte iziniz var.”
………………………..

YERKÖY BELEDİYE  BAŞKANI YILMAZ : ÖĞRETMENLER ÖNDER ve ÖRNEK İNSANLARDIR

“Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Eğitim, çağdaş dünyayla bütünleşme sürecini hızlandıran, yaşam kalitesini artıran ve uygarlık yarışında toplumlara güç katan en önemli ve etkili araç olduğunu söyledi.
Başkan Yılmaz, öğretmenlerin, tarih boyunca ve dünyanın her noktasında bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olduğunu belirtti.
Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenlerin kutsal bir görev icra etmekte olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkenin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak gençlerimizin başarılarında en büyük pay, onları eğiten öğretmenlere aittir. Ülke topraklarını geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştirmek için ülkemizi karış karış gezen öğretmenlerimizin bizlerde her zaman yanındayız. Milli kültür ve tarihimize bağlı, evrensel değerlere açık, aklı hür vicdanı hür kişiler olarak yetişmeleri için bin bir fedakârlıkla çalışan, öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Başta, Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Bu vesileyle, öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, başarılı ve geleceğe yön veren bireyler yetiştirmelerini temenni ediyorum” dedi.”
……………

BOĞAZLIYAN BELEDİYE BAŞKANI COŞAR  : ÖGRETMENLER ADSIZ KAHRAMANLARDIR

“Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Türkiye’nin, öğretmenleri sayesinde geleceğindeki hedeflere ulaşmada en ufak bir şüphesi bulunmadığını belirterek, “Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır.”dedi.
Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayı yayınladığı mesajında; Geleceğin mimarı, sevginin, fedakârlığın en somut örneği ve Peygamber mesleği olan öğretmenlere şükranlarını sunarak emeklerinin karşılığının asla ödenmeyeceğini belirtti.
Başkan Coşar, “Öğretmenlerimiz; eğitim -öğretimin yanı sıra çocuklarımızın tüm hayatlarını şekillendirecek kişiliğin belirlenmesinde, hayata dair kanaatlerinin düşüncelerinin oluşmasında, geleceğin inşasında büyük emekleri olan örnek insanlardır” dedi.
Öğretmenlerin, bir yandan geçmişi öğretirken, bir yandan da geleceği inşa ettiğini anlatan Başkan Coşar, “Çünkü hayatta hangi mesleği seçmiş ya da hangi mevkiye gelmiş olursa olsun, herkes öğretmenlerin rahle-i tedrisinden geçmiş, ışığıyla aydınlanmıştır. Her biri birer fedakarlık örneği olan öğretmenlerimizin milli ve manevi değerlere yaslanarak çocuklarımızı bilginin evrenselliğine taşıması, aydınlık yarınlar adına en büyük umudumuzdur.Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, ülkemizin de bu vesileyle geleceğine yön vermektedir.Tüm meslek grupları sizlerin elinde şekillenmektedir. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan bu değerleri koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenler, sizlerin varlığıyla gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.”

24/11/2021 02:13
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ