YOZGAT’TA  KORONAVİRÜS SON 2 AY PİK YAPTI,EKİMDE DÜŞÜŞE GEÇTİ

YOZGAT’TA KORONAVİRÜS SON 2 AY PİK YAPTI,EKİMDE DÜŞÜŞE GEÇTİ

Yozgat Valisi Ziya Polat, Özel İdare sosyal tesislerinde  düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında  Koronavirüsün Yozga’tta  vak’a sayıları bakımından il genelinde  Ağustos ve Eylül aylarında pik yaptığını ve Ekim ayında ise düşüşe geçtiğini belirterek “ korona virüs ile mücadele kapsamında valilik olarak her türlü tedbiri ve denetimi almaya çalışıyoruz “dedi. Vali Polat ,Yozgatta yayınlanan yazılı ve görsel gazetelerin temsilcileri ile ulusal medyanın muhabirlerinin izlediği basın toplantısında Yozgat'ta devam eden ve planlanan projeler hakkında da çeşitli açıklamalarda bulundu..

Yozgata kısaltılmış adı AMATEM olan  Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'ni kuracaklarını bildiren Vali Polat, AMATEM ile koordineli bir yaşam merkezini de kente kazandıracaklarını söyledi. Vali Polat Yeşilay öncülüğünde psikolojik destek merkezini de hayata geçireceklerini açıkladı.

Basın toplantısında İl genelinde eğitim alanında akademik başarıyı artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerine değinen Polat, "Akademik başarının yanında her öğrencinin en az bir spor dalında lisansının olmasını veya bir enstürman çalmasını istiyoruz." diye konuştu.Polat, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını belirterek Bozok ve Boğazlıyan Organize Sanayi Bölgelerinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yozgat'ta karayollarını ve köy yollarını sıcak asfalt ile kaplayacaklarını belirten Vali Polat, bütçenin büyük kısmını BSK yollara ayıracaklarını dile getirdi.

Vali Polat açıklamalarının ardından kahvaltı sonrasında  basın mensuplarının gündeme ilişkin bazı  sorularını yanıtladı

 

26/10/2020 12:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ