YOZGAT’TA  KADINA ŞİDDETİ ÖNLEME PROJESİNİ TANITIM ETKİNLİĞİ

YOZGAT’TA KADINA ŞİDDETİ ÖNLEME PROJESİNİ TANITIM ETKİNLİĞİ

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kadınların acil durumlarda kullanabileceği mobil uygulama olan Acil Destek İhbar Hattı (KADES), Yozgat Polis Eşleri Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tanıtıldı. Yozgat Polis Eşleri Derneği Başkanı sıfatıyla kentimizde birbirinden önemli etkinliklere öncülük eden ve özellikle Yozgat’taki şehit ve gazi polislerin ailelerine yönelik sosyal  faaliyetleriyle  göz dolduran  Özlem Esertürk, bu kez düzenlediği bir organizasyonla  KADES projesinin tanıtım çalışmasını il protokol eşleriyle birlikte Cumhuriyet alanında başlattı.Gün boyu Yozgat’ın 4 farklı noktasında tanıtımı sürdürülen KADES uygulamasını tanıtım  törenine  Yozgat Polis eşleri Derneği başkanı ve  Emniyet Müdürü Murat Esertürk’ün eşi Özlem Esertürk’ün yanı sıra Yozgat Valisi Ziya Polat’ın eşi Pınar Filiz Polat, Belediye Başkanı Celal Köse’nin eşi Nagihan Köse ,Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın eşi Hilal Karadağ  da katıldı. YPE Derneğince oluşturulan ekipler  Lise Caddesinde kadınlara bilgi vererek telefonlarına uygulamayı indirmelerini sağladılar.

Yozgat Polis Eşleri Derneği Başkanı Özlem Esertürk projenin tanıtım töreninde Cumhuriyet alanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada  KADES uygulamasının Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ile Emniyet Müdürlüğü ve Polis Eşleri Derneği'nin ortak çalışmasıyla  organize edildiğini bildirdi. Tanıtım çalışmasının ilk aşamasında Valilik, Belediye, Cumhuriyet Meydanı ve Otobüs Terminali olmak üzere 4 noktada 17 kadın polis tarafından  projenin kadınlara tanıtımının yapıldığını ve akıllı telefonlara uygulamanın indirilmesi yönünde bilgiler verildiğini dile getiren  YPED  Başkanı  Özlem Esertürk “ KADES sadece kadınlara yönelik hazırlanan bir uygulama. Proje, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun öncülüğünde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde geliştirilmiş projedir. KADES, kolluk kuvetlerinin şiddet gören veya tehlikede olan kadınlarımıza en hızlı şekilde destek verilmesini sağlamaktadır.”dedi.

KADES'in sadece kadınların kullanımına  yönelik hazırlanan bir uygulama olduğunu kaydeden Başkan  Esertürk, açıklamasında daha sonra şöyle konuştu:

“Bu uygulama tamamen kadın ve çocuklara yönelik bir uygulamadır.Akıllı telefona indiriyorlar kimlik numaraları ile beraber konum açık olması gerekiyor, eğer konum açık değilse yardım istendiğinde polis ikamet adresine gidiyor. Bu nedenle kadınlarımızın  uygulamayı telefonların konumlarını açık bir şekilde tutmaları gerekiyor "

Cumhuriyet meydanında düzenlenen KADES’i tanıtım etkinliğine katılan Yozgat Valisi Ziya Polat’ın eşi  Pınar Filiz Polat  ise bu konuda aynen şunları söyledi:

”KADES Uygulaması ile kadınlarımız kendilerini daha güvende hissedecek. Bu uygulama özellikle tehlike anında, şiddet görme ihtimali olan veya şiddet görmüş kadın ve çocukları için geliştirilmiş bir uygulamadır. Bizlerde burada bu uygulamanın yaygınlaşması için kadınlarımıza anlatıyor, telefonlarına kurmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Halkı bilgilendirmek ve şiddet olaylarını önlemek amacı ile yapılan bu uygulamadan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tek temennimiz her türlü şiddetin son bulması”

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’nin Eşi Nagihan Köse de “Bu gibi güzel uygulamalarda her zaman bizlerde varız. Hazırlanan bu uygulamanın hayırlı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz”dedi.

Ekiplerin KADES projesinin tanıtımının hemen ardından uygulamayı cep telefonlarına indiren kadınlar ise ilk denemelerinden kısa bir süre sonra polisleri karşısında buldu. KADES uygulamasını kullanan kadınlar uygulamayı sonuç verici bulduklarını kadına şiddeti önlemede çok yararlı olacağını dile getirdiler.

12/01/2021 14:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ