YOZGAT’TA HOBİ BAHÇELERİNİN  FİDELERİ  BÜYÜMEYE BAŞLADI

YOZGAT’TA HOBİ BAHÇELERİNİN FİDELERİ BÜYÜMEYE BAŞLADI

Erdoğan BUDAK

Yozgat  Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından, tarımsal denemeler amacıyla kullanılan arazilerde oluşturulan ve üniversite personeline tahsis edilen 150 parsel 'Hobi Bahçeleri'nde fideler büyümeye başladı.

Üniversite kampus alanının, Divanlı ve Topçu mevkilerindeki  arazilerde, her biri 50 ve 100 metrekare olarak planlanan akademik ve idari personel ayırımı yapmaksızın üniversite çalışanlarına tahsis edilen Hobi Bahçelerinde  özellikle hafta sonları büyük yoğunluk yaşanıyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi çalışanları, bundan 1 ay önce kendilerine tahsis edilen  ve  damlama usulü sulama sistemiyle donatılan bahçelerde  ektikleri fideleri hafta içi mesai sonrasında ve hafta sonlarında yoğun çaba harcayarak ektikleri fideleri özenle büyütmeye çalışıyorlar.

Yaklaşık 100 metrakarelik hobi bahçesini ektiğini söyleyen Üniversite çalışanlarından Recep Çetin  “ Üniversite çalışanları için hazırlanan hobi bahçesi büyük ilgi gördü” diyerek konuya ilişkin şunları söyledi :

“Bozok üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen, Genel Sekreter Yardımcımız İzzet Ünlü ve Dr. Öğr. Üyesi Bekir AYYILDIZ’a bizlere bu imkanı sağladıkları için teşekkürü bir borç biliyoruz.

Hobi bahçesi bu sene beklenenin üzerinde ilgi gördü. Üniversite personeli burada özellikle hafta sonları sabah erken saatlerden akşama kadar zaman geçiriyorlar. Bahçede her çeşit sebze fidesini görmek mümkün. Domates,salatalık,kavun,karpuz,biber çeşitleri, bamya, nohut,fasülye ve bir çok ürünü ektik ve bakımlarını özenle yapıyoruz.”

Yozgat Bozok Üniversitesi yapı işleri personeli Kamil Güneş ise “Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde kurulan bu hobi bahçesinin bir örnek olmasını diliyoruz. Yozgat ve çevresinde kurulacak bu bahçeler önümüzdeki senelerde daha çok ilgi çekecektir.  Teknolojiden uzak toprakla uğraşmak bizleri stresten uzak tutuyor. Çocuklarımız da hobi bahçesinde toprakla uğraşarak unutulan değerlerimizi hatırlıyorlar.” dedi.

 

 

 

04/06/2020 19:39
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ