YOZGAT’TA HACI  ADAYLARINA HAC EĞİTİM SEMİNERİ

YOZGAT’TA HACI ADAYLARINA HAC EĞİTİM SEMİNERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile Yozgat’tan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına Yozgat İl Müftülüğü tarafından  “Hac Eğitim Semineri” verildi.

Seminerde konuşan  İl Müftüsü Ali Gülden, İl Müftü Yardımcıları Mustafa Balcıoğlu, Mehmet Akif Karabulut, Hac Umre Şube Müdürü Yusuf Özel ve Din Hizmetleri Uzmanı Leyla Durmaz hac adaylarına gerekli bilgileri aktardılar.

Seminerde, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden “Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci” İl Müftü Yardımcısı Mustafa Balcıoğlu “Uygulamalı Hac İbadeti, Hac ve Umre Menasiki”, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Akif Karabulut “Hac Yolculuğunda Önemli Hususlar, Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı, Hac’da Çevre Bilinci”, Din Hizmetleri Uzmanı Leyla Durmaz “Hacda kadınlara özel durumlar”, Şube Müdürü Yusuf Özel ise “Mekke ve Medine’de Ziyaret Yerleri” konularında hac yolcularını aydınlattılar.

Yozgat Müftüsü Ali Gülden,Yozgat’tan ilk hac kafilesinin 16 Mayıs 2024 günü kutsal topraklara hareket edeceğini belirterek, “ Tüm hacı adaylarımıza Hac yolculukları esnasında kolaylıklar dileriz. Rabbimiz mebrur bir Hac yapabilmeyi nasip eylesin.” Temennisinde bulundu. 

05/05/2024 09:23
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ