VALİ ÖZKAN : YOZGAT'TA  BİZ AKLIN VE HAKKIN GEREĞİNİ YAPIYORUZ

VALİ ÖZKAN : YOZGAT'TA BİZ AKLIN VE HAKKIN GEREĞİNİ YAPIYORUZ

Yozgat Valisi M.Ali Özkan,kent merkezinde görev yapan basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında biraraya gelerek 9 aylık icraatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Yozgat’ta kamu yatırımlarından çeşitli projelere,şehir stadyumundan Bozokspora kadar kentin gündemindeki bütün konulara değinen Yozgat Valisi M.Ali Özkan hizmetlerini değerlendirirken “Yozgat’ta biz Aklın ve Hakkın gereğini yapıyoruz “dedi.Vali Özkan İl Basın Müdürü Ferhat Açıkgöz ile Yozgat İl Özel İdare Sekreteri Nazif Yılmaz’ın eşlik ettiği  Yozgat İl Özel İdare sosyal tesisinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

BOZOKSPORUN GELECEĞİ İÇİN NE DEDİ ?

Açıklamalarında Yüksek Hızlı Trenin sefer saatlerinin 13 Temmuzdan sonra yeniden düzenleneceğini ,Yozgat hava limanının 2025 yılı  içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade eden Vali Özkan Bozoksporun iyi bir yönetimle yoluna devam edeceğini belirterek bu konuda “  “Bozokspor’un 3. lige çıkmış olması hem bizlere hem kentimize gurur veriyor. Bu durumda emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bozokspor’un mevcut başkanı görevi bırakmış olsa bile mevcut yönetimi ve yönetimin içerisinde de bir kısım düşünceleri var. İlimizde Bozokspor yönetimine talibim diyen arkadaşlarımız var. Onlar zaman zaman bizlere de geliyorlar, fikir alışverişi yapıyoruz. Bozokspor yeni bir yönetimle yoluna devam edecektir. Milletvekillerimizle konunun paydaşı diğer kulüpler ve sporla alakalı bütün kesimlerle istişare halindeyiz. İnşallah kısa zaman içerisinde Bozokspor yeni yönetimi ve yeni oluşumuyla yoluna devam edecektir.”dedi.

STADYUM , ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Vali Özkan Bozok şehir stadyumu inşaatının ne zaman tamamlanacağı  konusunda da özetle şunları söyledi :

 “Bozok Şehir Stadyumunu bitirme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüşüyoruz. Burada yeni maliyet hesapları yapılması gerekiyor ve çalışmalar bitmek üzere. Devletimiz başladığı hiçbir işi yarıda bırakmaz. Önümüzdeki yıl içerisinde tamamlarız diye düşünüyorum.Burada  Bozokspor’da inşallah 3. Ligde yeni statta oynar ama sezona yetişir mi sezon sürecini de hesaba katarsak biraz daha zaman gerekiyor.  Önceki işi alan firmayla devam eden tasfiye süreci yeni maliyetlerin hesaplanması zaman alıyor. Bu durum stattan vazgeçtiğimiz veya yapmayacağımız anlamına da gelmiyor”

OTOPARK SORUNU İÇİN BELEDİYEDE ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Toplantıda bir gazetecinin sorusu üzerine Yozgatta giderek yoğunlaşan Otopark  sorununa da değinen Yozgat Valisi M.Ali Özkan “Bizim en çok sorun ve problem yaşadığımız konulardan bir tanesi otopark ve park düzeni konusu. Bu konu üzerine belediye başkanımızla zaman zaman görüşüyoruz.Belediyede çözüm üretmeye çalışıyorlar. İnşaallah kısa vadede çözüm üretirler,çünkü gerçekten otopark çok önemli. Emniyet güçlerimizin en çok mağdur olduğu konu otopark konusu. Bu sorun bazı ilçelerimizde de var sadece il merkezinde değil” şeklinde konuştu.

BU YIL 500 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILIYOR

Açıklamalarında Yozgatta tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulan hiçbir projenin bulunmadığını bildiren Vali Özkan il düzeyinde gerçekleştirilmekte olan  kamu yatırımları hakkında da “Yapılması gereken işlerimiz çok. Bu sene bir aksilik olmazsa il özel idaresi köylerimizde içme suları, kanalizasyon, tarımsal sulama ve diğer sektörlerde il özel idaresi ortaklaşması ile kamuoyu ajanslarıyla birlikte inşallah yol, içme suyu sektörü ile 300 milyonun üzerinde çalışmalar yaptık. Yine ajans ortaklaşmasıyla birlikte yapacağımız yatırımlar yaklaşık 500 milyona yaklaşacak”dedi

TARİHİ ROMA HAMAMI TAMAMLANDI

Yozgatta Turizme yönelik çalışmalara da değinen Vali Özkan,Sarıkaya ilçesindeki dünyaca ünlü Roma Hamamının restorasyonunun tamamlandığını,Kazankaya kanyonu projesinin etap etap ilerlediğini   ve Kerkenez harabelerinde 32 yıl sürdürülen çalışmalara devam edildiğini söyledi.

AQUAPARKI KONAKLAMALI BİR TESİS HALİNE GETİRECEĞİZ

Vali Özkan Belediyeden tekrar İl Özel İdaresine devredilen Aquapark termal tesisiyle ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi :

“Aquapark’ı il özel idaresinin yaptığı bir tesis yerel yönetimin işletmesi daha doğru düşünülerek belediyeye devri yapılmış. Belediye başkanı Kazım Arslan dedi ki biz burayı zaman zaman problem yaşıyor ve işletmekte zorlanıyoruz aslı sahibi olan il özel idaresine tekrar devretmek istiyoruz teklifinde bulundu. İl genel meclisinde alınan karar sonrasında il özel idaresine devri gerçekleştirildi. O bölgeye konaklama tesisi kurmayı planlıyoruz ve konaklamalı bir tesis haline getirme düşünüyoruz”

Yozgatta yerel basının 4.güç olarak idareye destek verdiğini hatırlatan Vali M.Ali Özkan,Yozgat basınıyla da bundan sonra da biraraya gelerek il’in gündemindeki çalışmaları birlikte değerlendireceğini ifade etti.Vali Özkan kahvaltılı basın toplantısına katılan yerel gazetecilerle toplantının bitiminde  bir de hatıra resmi çektirdi

29/06/2024 09:48
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ