YOZGAT POLİS OKULUNDA İLK KEZ ‘BEKÇİ’ EĞİTİMİ

YOZGAT POLİS OKULUNDA İLK KEZ ‘BEKÇİ’ EĞİTİMİ

Kentimizde yaklaşık 23  yıldanberi polis adaylarını eğitip yetiştiren Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde bu dönem ilk kez çarşı ve mahalle bekçilerin eğitimine başlandı.1 Temmuzdan itibaren 56 ilden seçilen  527 çarşı ve mahalle bekçisi adayı Yozgat POMEM’de eğitim ve öğretimlerini sürdürüyorlar.Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde 3 ay  süreyle  eğitime alınan bekçi adayları  POMEM kadrosundaki   uzman öğretmenler  tarafından insan hakları, davranış ilkeleri ve etkili iletişim, vatandaşı durdurma, kimlik sorma, kontrol, yakalama ve muhafaza altına alma, silah kullanma ve  suça el koyma yetkileri ile disiplin mevzuatı konularında eğitiliyorlar.

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde sürdürülen eğitim çalışmalarının kapsamı konusunda  gazetemize ayrıntılı açıklamalarda bulunan POMEM Müdürü Zafer Kişi,Yozgat kent merkezindeki okulda  ilk kez bu dönem bekçi adaylarının yetiştirildiğini belirterek “Teknolojik bilgi çağında yaşıyoruz. Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay. Ama biz burada Polis ve bekçi adayı öğrencilerimize mesleki bilgilerin yanı sıra  Devlet ciddiyeti başta olmak üzere; ahlak ve edep kuralları, toplum ve insani değerler, insan haklarına saygı gibi kavramları kazandırmaya çalışıyoruz.”dedi.

Açıklamasında Emniyet Teşkilatının köklü ve güçlü bir teşkilat olduğunu vurgulayan Zafer Kişi, “Bizler teşkilatımızın daha da güçlenmesini istiyoruz.Bu bakımdan öğrencilerimizin başka güç odaklarının etkisi altında kalmaksızın her zaman devletimizin ve milletimizin, bayrağımızın yanında olsun.,devletimizin ve  milletimizin polisi olsun diye  bu şekilde meslektaşlarımızın yetişmesini istiyoruz. Bizim derdimiz  ve gayemiz  milletine layık polis ve bekçiler yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinden birisinin de öğrencilere emniyet teşkilatının görgüsünü kazandırmak olduğunu kaydeden Yozgat Polis Meslek  Eğitim Merkezi Müdürü  Zafer Kişi açıklamasını şöyle sürdürdü :

“Bizim buradaki en önemli hedefimiz güvenlik güçlerimizi devlet ciddiyeti içerisinde vatandaşlar arasında  ayrımcılık yapmadan, insan haklarına saygılı, adaletli insan olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Tek ayrımın haklı haksız ,yasa dışı ve yasal kriterler içerisinde bakabilen ve bir sıkıntısı olduğunda tek başvurduğu kara kaplı kitap olan teşkilat mensupları yetiştirmeye çalışıyoruz. Ülkemize, milletimize, devletimize hayırlı evlatlar yetiştirmek, vatandaş hukukunu bilen hiçbir ayrımcılığı göz önünde bulundurmayan bir profil oluşturmak temel hedefimizdir.”

POMEM Müdürü Kişi açıklamasının son bolümünde ise şöyle konuştu :

“Buraya gelen kadın öğrencilerimiz de, erkek öğrencilerimiz de bizim için nihayetinde polis adayıdır. Kadın erkek ayrımı yoktur. Bu elbette cinsiyet ayrımı değil, insana saygı yeterli bizim için. Bugüne kadar eğitimin en esaslısını yapmaya çalıştık. Bunun da meyvelerini meslektaşlarımız görevlerine başladıkları yerlerde bize güzel anlamda geri dönüşlerin yapıldığını gözlemledik. Bu durum ise  bizi manen tatmin ediyor ve yaptığımız işlerin  doğru yerlere vardığının geri bildirimini almış bulunuyoruz.Bu da bizi mutlu ediyor. Özel Harekatçıların okulumuza geldiğinde kadın memurlarımız için; “Bizim özel harekatçılarımızda bu kadar iyi olsun yeter” demişti.Bizim yaptığımız işin hakkını verdiğimize dair işaretlerdi bu geri dönüşler. Bu da bizi mutlu ediyor.”

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde  1 Temmuzdan itibaren öğrenim gören 527 çarşı ve mahalle bekçisi Ekim sonunda eğitimlerini  tamamlayıp görev yerlerine gidecekler.

 

14/07/2020 19:48
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ