YOZGAT OSB’DE GÜNDE 300 BİN MASKE ÜRETİLİYOR

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de 10 yıldanberi faaliyet gösteren Steril Life firması, Koronavirüs salgının başlamasıyla birlikte günlük maske ve benzeri sağlık malzeme üretim kapasitesini artırarak 300 bin’e yükseltti.
Steril Life firması, tüm dünya ülkelerini etkisi altına Korona salgının Türkiye’de baş göstermesiyle birlikte fabrikada ürettiği maske, bone, kep, hasta ve ziyaretçi önlüğü gibi tek kullanımlık sağlık malzemelerin üretim kapasitesini artırdı.
Firma sahibi Süleyman Doğan, fabrikalarında üretimlerini iç Pazar ve ihracata yönelik yaptıklarını belirterek, Korona salgının Türkiye’de de görülmesiyle birlikte maske ve benzeri tek kullanımlık sağlık malzemesine yoğun talep olduğunu vurguladı.
SADECE SAĞLIK BAKANLIĞINA ÜRETİM YAPIYORUZ
Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine iç pazara üretimi tamamen durdurduklarını sadece Bakanlığın isteği doğrultusunda üretim yaptıklarını vurgulayan Steril Life Firması Sahibi Süleyman Doğan, “Bakanlık yetkililerimizle yaptığımız görüşme doğrultusunda üretimimizi tamamen Sağlık Bakanlığımıza yapıyoruz. Türkiye’nin her bölgesinden yoğun talep alıyoruz. Bizlerden talebi olan kurum ve kuruluşlara da Sağlık Bakanlığımıza üretim yaptığımızdan dolayı başka bir yere üretim yapmadığımızı da ifade ediyoruz. Çünkü bugün devletimizin yanında olmamız gerekir. Bu sürecin en iyi şekilde aşılması için bizimde elimizden gelen katkıyı sunmamız her şeyden önce bir vatandaşlık görevidir.”dedi. / yeniufukgazetesi.com