YOZGAT KIRSALI KALKINIYOR

YOZGAT KIRSALI KALKINIYOR

AK PARTİ Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu üzerinden Yozgat’a 366 milyonluk yatırım yapıldığını, bu yatırımın 186 milyonluk kısmının hibe desteğiyle gerçekleştiğini açıkladı.

YOZGATTA KIRSAL KALKINMA HAMLESİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Tarımsal Kalkınmayı destekleme Kurumu üzerinden Yozgat’a yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Başer, Yozgat’ın Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu üzerinden proje desteklerinden en çok yararlanan illerin başında geldiğini vurgulayarak  Yozgat ve ilçelerinin proje kültürü ve fonların kullanımı açısından birçok ilden daha iyi duruma geldiğini,  kırsal kalkınma hamleleri sayesinde tarım ve hayvancılık ürünlerinin artış göstermesi sebebiyle,  bu ürünlerini işleyen ve pazarlayan sanayi tesislerinin de Yozgat’ta hızla artış gösterdiğini belirtti.

ÇİFTÇİLERİMİZE YATIRIM,ÜRETİM VE SATIŞ İÇİN DESTEKLER VERİYORUZ.

Başer “Yozgat’a yatırımların daha fazla artması için yatırımcının her zaman yanında durmaya ve sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. Hatırlatmak isterim, geçmişte Ak Parti İktidarından önce bu destekler yoktu. Çiftçilerimiz böyle destekler alamıyordu. Günümüzde, AK Parti İktidarında ise tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize hem yatırım esnasında, hem üretim esnasında, hem de satış esnasında devletimizin vermiş olduğu birçok destek kalemi mevcuttur” dedi.

Yozgat’ta geçmiş yıllarda yapılan TKDK destekli yatırımlar hakkında detaylı bilgi veren milletvekili Başer, 9 yıl içerisinde TKDK’nın 366 milyonluk 371 projeye 186 milyon hibe desteği verdiğini belirterek bu projelerle Yozgat’ta 92 süt üretim tesisi, 44 besi çiftliği, 3 kanatlı et üretim tesisi, 1 süt işleme tesisi, 1 süt toplama merkezi, 3 kırmızı et işleme tesisi, 166 bitkisel üretim, işleme ve pazarlama projesi, 41 arıcılık projesi, 4 zanaatkarlık ve katma değerli ürünler projesi, 13 kırsal turizm tesisi, 1 makine parkı, 2 yenilenebilir enerji tesisinin, Yozgat’a kazandırıldığını açıkladı.

Başer ayrıca İnşaatları devam eden ve  yakın zamanda faaliyete geçecek projelerle  tesis sayılarının daha da  artacağını TKDK’nın , 2020 yılı içerisinde yatırımını bitiren faydalanıcılara ise yaklaşık 40 Milyonluk hibe ödemesi yapacağını belirtti.

1 MİLYAR 200 MİLYON BÜTÇELİ ÇAĞRI İLANI HAZİRANDA BAŞLIYOR

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun 1 Haziran’da 1 Milyar 200 milyon hibe bütçeli IPARD II çağrı ilanına çıkacağına açıklayan Başer, Bu Çağrıda; Büyükbaş ve Küçükbaş Süt Hayvanı ve Besi Hayvanı Yetiştiriciliği, Manda, Hindi, Kaz, Yumurta ve Et Tavukçuluğu, (Ahır İnşaatı ve Makine-Ekipman tamamı) Tıbbı Aromatik Bitki Yetiştiriciliğini, Kırsal Turizmi ve Rekreasyonu, Mantarcılığı, Arıcılığı, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Yenilebilir Enerji Yatırımlarını, Makine Parkları, Kültür Balıkçılığı, Seracılık'ı, Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünleri, destek verileceğini belirti.

GİRİŞİMCİYE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Yozgat’a yatırımın yapmak isteyen girişimcinin her zaman yanında olduğunu, projeleri bizatihi takip ettiği belirten Milletvekili Başer “Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizi TKDK’nın projelerinden ve hibe desteklerinden yararlanmaya davet ediyorum. Yozgat’ta yatırımları izleyeceğiz, yatırımcılara zor anlarında destek olacağız. Tarım ve hayvancılık ürünlerinin artması, tarım ve hayvancılığın daha modern bir hale gelmesi, daha fazla tarımsal istihdamın sağlanması ve bu ürünlerin sanayi tesislerinin Yozgat’a kazandırılması için işlerin takipçisi olacağız. Dedi.   

21/05/2020 17:15
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ