YOZGAT 1. ULUSLARARASI HALK DANSLARI ŞENLİĞİ BAŞLADI

YOZGAT 1. ULUSLARARASI HALK DANSLARI ŞENLİĞİ BAŞLADI

Yozgat kent merkezinde  üç gün sürecek olan 1. Uluslararası Yozgat Halk Dansları Şenliği, Yozgat Belediyesince  Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen renkli dans gösterileriyle başladı.

Gürcistan, Rusya, Azerbaycan ve Moldova Gagavuzya Özerk Bölgesi’nde yaşayan soydaşlarımızın halk oyunları ekipleri, Türkiye’den katılan gruplarla birlikte sahne aldı. Beş ülkeden 96’sı yabancı olmak üzere toplam 146 dansçı, yöresel kıyafetleri ve kültürel ezgileriyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Şenliğin açılış programını Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, il protokolü ve çok sayıda vatandaş  dans gösterilerini ilgiyle izledi.

Yozgat ekibinin de dahil olduğu toplam folklor ekipleri, 28-29  Ekim tarihlerinde şehrin farklı noktalarında performans sergileyecek.Konuk dansçılar Yozgat Park ve Kent parkta gösterilerini sunarak Cumhuriyet bayramına da renk katacaklar.Yozgat Belediyesi yetkilileri, Yozgatın kültürel ve yaşamına ve tanıtımına katkı sağlayacağına inandıkları Uluslararası Halk Dansları şenliğinin geleneksel hale getirmeyi planladıklarını açıkladılar.

Haber : Nihat ÖZÜDOĞRU

 

27/10/2025 19:54
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ