YILMAZ,SÖZLEŞMEYİ ‘ALINTERİNİN PAZARLIĞI OLMAZ’ DİYEREK İMZALADI

YILMAZ,SÖZLEŞMEYİ ‘ALINTERİNİN PAZARLIĞI OLMAZ’ DİYEREK İMZALADI

Hizmet-İş Sendikası ile Yerköy belediye başkanlığı arasında, sendika üyesi kadrolu işçileri kapsayan 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi ücret zammı sosyal haklar hariç sendika üyesi işçilerin ücretlerine birinci yıl birinci altıay %22, ikinci altıay ve ikinci yıl Devlet Memurları Ücret Zammı ve Enflasyon farkı uygulanacak.

Makamda düzenlenen toplu iş sözleşmesinde Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, alınteri ve emeğin pazarlığı olmaz, belediyenin imkanları doğrultusunda sendika üyesi işçilerin ücretlerine gereken zammı yaptıklarını söyledi.

Hizmet-İş sendikası Yozgat şube Başkanı Ferman Zararsız yaptığı açıklamada, “Yerköy Belediye başkanı Ferhat Yılmaz’ın bu davranışı bizi ve tüm emekçi kardeşlerimizi çok mutlu etmiştir. Belediyenin ekonomik durumuna göre hazırladığımız teklif taslağını hiç düşünmeden imzalayan belediye başkanımıza canı yürekten teşekkür ederim. Yerköy belediye başkanımızın önümüzdeki günlerde imzalayacağımız belediye şirketinde çalışan sendikamız üyesi işçilerin toplu iş sözleşmesi içinde aynı hassasiyeti göstereceğinden eminiz. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçen, başta alın teri ve emeğin pazarlığı olmaz diyen Yerköy Belediye Başkanımız Ferhat Yılmaz’a, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Yılmaz’a Sendikamız İşyeri Sendika Temsilcisi Ercan Salmanlı’ya, şahsım, yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına teşekkür ederim. İmzalanan toplu iş sözleşmesi sendikamıza, Yerköy belediyesine ve tüm çalışanlara hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

05/06/2020 18:27
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ