YBESKK BAŞKANI AYAROĞLU’NDAN 3 AY ERTELENEN KREDİ AÇIKLAMASI

YBESKK BAŞKANI AYAROĞLU’NDAN 3 AY ERTELENEN KREDİ AÇIKLAMASI

Yozgat Bozok Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayaroğlu,Hükümetin  kredi ödemelerini ötelemesi nedeniyle esnafın rahatlayacağını belirterek “Esnafımızın bu imkandan yararlanabilmesi için çalışanlarını işten çıkarmaması gerekmektedir.Bu süreçte işçisini çıkaran esnafın kredisi ertelenmeyecektir “dedi.. 

Koronovirüs salgınının tüm Türkiyede olduğu gibi Yozgatta da esnafı   olumsuz etkilediğini  ve iktidarca alınan kredi erteleme kararının Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın onaylamasıyla yürürlüğe girdiğini vurgulayan  Yozgat  Bozok Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi  Başkanı Şenol Ayaroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi :

 "Esnaf Kredi Kooperatiflerimiz aracılığı ile Halk Bankasından kullanılan kredilerin Nisan, Mayıs, Haziran taksitleri 3 ay ertelenmiştir. Yalnız bu erteleme kararı açıklanırken  esnafımızın yanında çalışan sayısında değişiklik olmama şartı getirilmiştir. Eğer kredi kullanan ve erteleme isteyen esnafımız çalışanlarından birini işten çıkarması halinde vade ertelemesi  geçersiz olacaktır. 3 aylık  öteleme sistemi banka tarafından düzenlenecektir. Buna göre,Nisan ayında ödemesi olan Esnafımız 3 ay sonra Temmuz ayında ,Mayıs ayında ödemesi olan Ağustos ayında Haziran'da ödemesi olan Eylül ayında ödemeleri başlayacaktır. Tüm esnafımızın  bu konuda kooperatiflerimize ya da bankaya gitmesine gerek yoktur. Kredisini vadesinde ödemek isteyen esnafımız vadesinde kredilerini rutin olarak ödeyebilirler. Koronavirüs salgının bir an önce bitmesi en büyük temennimizdir.Bu süreçte tüm esnaf arkadaşlarımıza kolaylıklar ve hayır işler diliyorum" dedi. 

26/03/2020 16:16
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ