VALİ POLAT: VATANDAŞLARIMIZI UYARMAK İÇİN SOKAKLARDAYIZ

VALİ POLAT: VATANDAŞLARIMIZI UYARMAK İÇİN SOKAKLARDAYIZ

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Valimiz Ziya Polat beraberinde Belediye Başkanı Celal Köse, Vali Yardımcısı Hasan Akbulut, Jandarma Komutanı Albay Ali Sefa Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk ile birlikte maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı. Vali Polat, yüz yüze denetimin yanı sıra kent güvenliği sistemi üzerinden denetim yapıldığını dile getirdi.

        Sarraflar Caddesinde yapılan denetim sonrası bir açıklama yapan Valimiz Ziya Polat; “Öncelikle tüm halkımıza sağlıklı günler diliyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatları, İçişleri Bakanımızın genelgeleri ile her gün olduğu gibi bugünde farkındalık denetimine esnafımızı, vatandaşımızı uyarmak için sokaklardayız. Denetimlerimiz her gün devam ediyor ve devam edecek. Burada amaç vatandaşımızı bilinçlendirmek ve bilgilendirmektir. Önce vatandaşımızı uyarıyoruz. Maske konusundaki algıyı yönetmeye çalışıyoruz. Maske konusunda bir sıkıntımız kalmadı. Vatandaşlarımızın çoğu maske takmayı öğrendi. Bundan sonra da maske takmaya devam edeceğiz. Bunda sıkıntımız yok. Ama esnafımızdaki eksiklikleri görüyoruz. Esnafımızı uyarıyoruz. Amacımız ceza kesmek değil esnafımızı vatandaşlarımızı bilinçlendirmektir. Tüm esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz. Lütfen kendi sağlığımız için toplumun sağlığı için maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet edelim” ifadelerine yer verdi.

        Vali Polat, yaz dönemi ile birlikte düğünlerin de arttığını bu anlamda tedbirlerin artırılması gerektiğini belirterek, “ Özellikle düğün sahiplerimizden, düğün salonu işleten esnafımızdan isteğimiz tedbirlere uyalım. Şuanda en büyük sıkıntılarımız düğünlerimizde. Arkadaşlarımız denetimleri yapıyorlar ama sadece denetimle değil bu bilinci artık kendimiz oluşturmak zorundayız” dedi.

KGYS İle Denetim Yapılıyor

        “Çeşitli yollarla da denetimlerimiz devam ediyor” diyen Vali Polat, açıklamasına şöyle devam etti; “Ayrıca il emniyet müdürlüğümüzün KGYS  (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) ile denetimlerimizi yapıyoruz. İlimiz genelindeki kameralar maske takmayan, sosyal mesafe kurallarına uymayan vatandaşları çekiyorlar. O görüntülerle önce uyarı sonra cezai işlem yapıyoruz. Yozgat olarak denetimlerimiz sürüyor. Vatandaşlarımız da bilinçlenmeye başladı. Böyle yaşamak zorundayız. Pandemi sürecini atlatana kadar böyle yaşamak zorunda olduğumuzu bilmemiz lazım. Evimizden çıkarken maskesiz çıkmamamız lazım. Vatandaşlarımızın kurallara riayet etme konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz.”

12/08/2020 21:13
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ