VALİ POLAT : TKDK 9 YILDA YOZGATA 387 PROJE KAZANDIRDI

VALİ POLAT : TKDK 9 YILDA YOZGATA 387 PROJE KAZANDIRDI

Vali Ziya Polat, kurum ziyaretleri kapsamında TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

TKDK'nın girişimcilere sağladığı destekle ülkede hem üretimin hem de istihdamın büyümesine önemli katkı sunduğunu belirten Vali Polat, kentte 2011’den itibaren hizmet vermeye başlayan İl Koordinatörlüğünün şu ana kadar 387 projeyi faaliyete geçirdiğini belirtti. 

TKDK 9. Başvuru Çağrı İlanında, 25 hayvancılık ve 182 çiftlik faaliyetleri ve iş geliştirme olmak üzere 207 proje başvurusu alındığını belerten Vali Polat, "Bu başvuruların onaylanması halinde Yozgat’a 182 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilecektir. 9. Başvuru Çağrı İlanında başvurusu yapılan 148 tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, 4 arıcılık, 9 zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, 8 kırsal turizm, 2 su ürünleri yetiştiriciliği, 3 makine parkı, 8 yenilenebilir enerji, 11 süt hayvancılığı ve 14 besi hayvancılığı projelerinin inceleme süreçleri devam etmektedir.

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü, bugüne kadar yatırım tutarı yaklaşık 400 Milyon TL olan 387 Projeye toplam 203 Milyon TL hibe desteği sağlamaktadır. Bu projelere bugüne kadar 159 Milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır. Yozgat İl Koordinatörlüğü 42 il içinde ödenen hibe tutarı bakımından 6. sırada yer almaktadır. Yozgat’ta IPARD hibeleri ile 1000’i aşkın yeni istihdam sağlanmıştır. Aynı zamanda 108 adet traktör, 971 adet kovan için hibe desteği verilmiştir.

Hayata geçirilen bu projelerle hayvan başına ortalama 25 kg günlük süt üretim kapasitesine sahip 84 tesis faaliyete geçmiştir ve bu tesislerle Yozgat’ın günlük süt üretimi 200 ton artmıştır. Yozgat’ın Büyükbaş Hayvan Sayısı önemli oranda artmış ve her biri senelik 130 ton et üretim kapasitesine sahip 40 et üretim tesisi kurulmuştur. Kurulan işletmelerle yıllık beyaz et üretimi 1100 tona ulaşmıştır. 

TKDK, Yozgat’ın özellikle kırsal kalkınmasında büyük bir paya sahiptir. Projelerinde kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yaparak tersine göçün gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus; % 70’e varan hibe desteği sağlayan TKDK’nın desteklerini geri ödemesiz hibe olarak gerçekleştiriyor olmasıdır. Yatırımcıların bu hibe desteğinden faydalanabilmesi için projelerini TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğüne sunmaları gerekmektedir.” dedi.

Yatırım yapmak isteyenlere de çağrıda bulunan Vali Polat, "İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak bu faaliyetleri desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Yatırım yapmak isteyen herkesin vakit kaybetmeden Yozgat İl Koordinatörlüğümüzü ziyaret ederek, desteklenen sektörler hakkında bilgi almasını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

05/08/2020 22:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ