ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN  ERDEMLİ ETKİNLİK

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN ERDEMLİ ETKİNLİK

Yozgat kent merkezinde oluşturdukları ‘ iyilik hareketi’ ekibiyle ihtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik sorunlarına çözüm  olan 4’ü kardeş toplam 8 yardımseven  üniversiteli , bu Ramazanda ise Yozgat valiliğinin başlattığı ‘zimem defteri’ uygulamasına destek oldular.Bir bakkaldaki veresiye defterini 4500 liraya satın alıp borç kapatan ‘iyilik hareketi ‘ bu davranışıyla örnek bir yardım etkinliğine imza atmış oldular.

Yüksek Lisans Ögrencisi Mimar Lübeyne Nurdoğan,  kendi kardeşleri Meliha Erva, Atıf, Eslem Nurdogan  başta olmak üzere, arkadaşları Beyza, Ebubekir Şimşek,  Ali Osman Koçyigit ve Enes İkizle beraber yaklaşık  3 yıldanberi gönüllü olarak ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giysi, kömür, ev eşyası gibi ihtiyaç önceliklerine göre  yardimda bulundular.Aileleri ziyarette çok duygusal anlar yaşadıklarını ve  zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadıklarını söyleyen Lübeyne Nurdoğan bu kış bir çok  aileye yaklaşık 30 ton kömür, giysi konusunda yardımcı olduklarini, Ramazan ayında da şu  ana kadar yaklaşık 50 aileye gıda yardimi yaptıklarını ifade etti.

Nurdoğan, bu konuda kez de  Yozgat Valiliğinin başlattığı bir Osmanlı geleneği olan "Zimem defteri" satın alma borç kapatma uygulamasına destek olduklarını, bu çerçevede  Mehmet Hulusi  Efendi Mahallesindeki  bir bakkaldaki 4.500 tl. lik bir borçu ödeyerek defteri satın aldıklarını açıkladı. Nurdoğan ,”bu yardımları başta kendi arkadaşlarımız, aile dostlarımız ve yurt dışındaki hamiyetperver hemşehrilerimizden temin ederek ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.Yardım ve desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz “ dedi.

01/05/2021 00:21
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ