SORGUN’DA MİNİK YÜREKLERDEN SOKAK HAYVANLARINA YARDIM ELİ

SORGUN’DA MİNİK YÜREKLERDEN SOKAK HAYVANLARINA YARDIM ELİ

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, Sorgun Can Dostları ve Doğa Koruma Derneği organizasyonunda çocuklar, insanlara broşür, sokak hayvanlarına da mama dağıttılar.

Sorgun Can Dostları ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ayşe Akbaş, her canlının doğada yaşama hakkı bulunduğunu ve buna tüm insanların saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesinin tüm insanlığın görevi olduğunu vurgulayan Akbaş,  “Dernek olarak elimizden geldiğince sokak hayvanlarına yardım ve destek sağlıyoruz. Onların yaşam kalitesini artırmak için uğraş veriyoruz.   Zaman zaman duyarlı vatandaşlarımız da bizlere destek sağlıyor. 8 gönüllü çocuğumuz tarafından dağıtılan mamaların parasını, isminin gizli tutulmasını isteyen  bir hocamız finans etti. Mamalar küçük poşetler halinde  hazırlanıp dağıtıldı. Ayrıca esnaflara, Dutluk parkında ve Cumhuriyet caddesindeki vatandaşlara üzerinde yasal uyarı da olan, halkı bilinçlendiren broşürler dağıtıldı” dedi.

Akbaş, etkinliğin Sorgun’da bir ilk olduğunu, küçük yaştaki çocukların böylesi bir sosyal sorumlulukta yer almasının kendilerini mutlu ettiğini ve çocukların da bu etkinlikten büyük keyif aldığını sözlerine ekledi. (sorgunpostası.com)

20/10/2020 19:31
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ