ŞEHİRLERARASI ULAŞIMDA  ŞİMDİ RAĞBET HIZLI TRENE

ŞEHİRLERARASI ULAŞIMDA ŞİMDİ RAĞBET HIZLI TRENE

Yozgat’ta 2023 yılında hizmete giren Ankara – Sivas yüksek hızlı trenlerini 1 yılda yaklaşık 971 bin kişi kullandı.

Ankara- Sivas arasında hizmete giren ve Yozgat’ta il merkeziyle birlikte Yerköy, Sorgun ve Akdağmadeni ilçelerinden de geçen hızlı treni Yozgatlı vatandaşlar yoğun kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından paylaşılan verilerde 26 Nisan 2023 yılında hizmete giren 405 kilometrelik hatta 1 yılda 971 vatandaşın seyahat ettiği bildirildi.

Bakanlık verilerinde Ankara-Yozgat arası seyahatlerin 1 saate düştüğü vurgulanırken Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerinde yaşayan yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın hızlı tren ile seyahat etme imkanına kavuştuğu vurgulandı.

Günde karşılıklı 3 gidiş, 3 dönüş seferinin bulunduğu hatırlatılırken bir yılda 971 bin yolcunun seyahat ettiği yüksek hızlı tren hattının vatandaşları memnun ettiği de ifade edildi.

Öte yandan Sivas ile İstanbul arasında başlayacak olan aktarmasız hızlı tren seferleriyle birlikte hattaki yolcu sayısının daha da artacağı hat üzerinde bulunan illerdeki vatandaşların Türkiye’nin en büyük şehrine aktarmasız seyahat edebileceği de hatırlatıldı.

26/04/2024 04:23
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ